Connect with us

Društvo

ODBOR ZA ZDRAVSTVO: Neće saslušavati ministarku Borovinić Bojović

Published

on

Odbor za zdravstvo Skupštine Crne Gore odbio je inicijativu poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković za održavanje konsultativnog saslušanja ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović o nabavci vakcina protiv koronavirusa. Za inicijativu su glasala četiri poslanika, a isto toliko ih je bilo protiv.

Poslanici vlasti predložili su da se naknadno obavi saslušanje, kada sjednici Odbora budu prisustvovali i poslanici opozicije. Vuksanović Stanković je kazala da je to samo izgovor da se sjednica Odbora odgodi.

Vuksanović Stanković je kazala da je njena inicijativa bila u interesu građana, a ne političkih partija.

“Ovdje postoji potreba da se nedolaskom zaštiti nesposobnost ministarke Borovinić Bojović i to govori više od riječi”, poručila je Vuksanović Stanković.

“Ne znam šta je danas preče od ove teme u Crnoj Gori”, poručila je Vuksanović Stanković i dodala da je bitno da ministarka dođe i odgovori na pitanja.

Poslanik Vladimir Dobričanin (UCG) je kazao da on već zna odgovore na većinu pitanja koje je Vuksanović Stanković postavila. Kazao je da je sistem spreman za vakcinaciju i da će vjerovatno biti elektronsko zakazivanje.

Naveo je i da se iz Berlina čekaju podaci o britanskom soju u Crnoj Gori, ali kao je dodao očekivano je da tog soja već ima u Crnoj Gori.

Predsjednik Odbora Srđan Pavićević je poručio da Odboru mora biti saopštena istina o vakcinaciji, jer su oni tu zbog građana Crne Gore.

“Ja se nadam da će ministarka imati mogućnost da na ovom mjestu saopšti sve ono o čemu se spekuliše”, kazao je Pavićević i dodao da je imperatim “opšte dobro”, a ne, kako je dodao” politizacija zdravlja”.

Pavićević je poručio i da je obaveza opozicije da dođe na sjednicu Odbora, na kojoj će se raspravljati o vakcinaciji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije