Connect with us

Društvo

OPREZNA VOŽNJA (VIDEO): Policija upozorila na najavljeno nevrijeme

Published

on

Iz Uprave policije (UP) apelovali su na oprez u saobraćaju, zbog najave Zavoda za hidrometeorogiju i seizmologiju o nepovoljnim vremenskim i metro uslovima:

“Koji će narednih dana zahvatiti Crnu Goru, iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja Uprave policije, skreću pažnju vozačima, da najavljena meteorološka situacija, može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda”, saopštili su iz UP.

Oni podsjećaju vozače da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano, da u periodu od 15. novembra do 1. aprila, sva vozila kategorija M i N (vozila za prevoz putnika i vozila za prevoz tereta) koja učestvuju u saobraćaju za vrijeme zimskih uslova (sniježnih padavina ili kad se na kolovozu nalazi snijeg, led ili poledica) moraju na svim točkovima imati pneumatike za zimsku upotrebu.

“Takođe, Naredbom o vremenskom periodu i putu odnosno djelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, u periodu od 15 novembra do 1. aprila, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Policijski službenici će kroz pojačanu prisustvo na putnim pravcima, ali i kontrolu učesnika u saobraćaju u dijelu posjedovanja zimske opreme na vozilima, nastojati da obezbijede nesmetano i sigurno odvijanje drumskog saobraćaja”.

U saopštenju se dodaje da još jednom apeluju na vozače, da strpljivom vožnjom, prilagođenom meteo i uslovima na puta, doprinesu svojoj i bezbjenosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije