Connect with us

Crna Hronika

ORGANIZOVANI KRIMINAL: Uhapšeno devet osoba u Herceg Novom

Published

on

Osumnjičenima se na teret stavlja nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nelegalno posjedovanje oružja - Foto: pixabay

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa hercegnovskom policijom, sproveli su akciju u Herceg Novom, u sklopu koje su izvršili pretrese na nekoliko lokacija i uhapsili devet osoba.

Među procesuiranima su, nezvanično saznaje Dan, i R.S, M.M, V.V. i K.V, a sumnjiče se za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nelegalno posjedovanje oružja.

Istražnim radnjama policija će ispitati sve sumnje vezano za navodne nelegalne radnje osumnjičenih osoba.

Neki od njih su saslušani kod istražnog sudije, a neki će tek biti privedeni na saslušanje.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, na jednoj od lokacija nije pronađena osoba koja se potražuje, a vjeruje se da je ona ranije napustila Herceg Novi.

“Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, nakon sprovođenja višemjesečnih aktivnosti, izvršili su pretrese na više lokacija u Herceg Novom i lišili slobode više osoba. U toku su dalje aktivnosti iz nadležnosti Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva, a kada se one okončaju, javnost će biti informisana o rezultatima ove akcije”, saopšteno je sinoć iz Uprave policije.

Prilikom pretresa, policijski službenici su izuzeli sve ono šta smatraju da se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela vezano za prodaju narkotika i nedozvoljeno držanja oružja.

Kako je saopšteno, ova akcija ima za cilj razbijanje kriminalnih grupa, u čijem ratu je dosad ubijeno 50 osoba.

Iz policije ističu da preventivnim radnjama i ciljanim akcijama sprečavaju izvršenja najtežih krivičnih djela.

Nakon što policija okonča akciju i istražne radnje, specijalno državno tužilaštvo će ocijeniti za koja krivična djela je ova novska grupa osumnjičena.

Takođe, zbog sumnji da je od eventualne prodaje droge, u ovom slučaju, kako se sumnja, kokaina i marihuane, stečen nelegalni novac i imovina, nadležni će provjeriti da li su izvršena ili planirana i neka druga krivična djela koja su karakteristična za kriminalne grupe.

Akcija koja je sprovedenau Herceg Novom pokazaće i da li su pojedine bezbjednosno interesantne osobe koje su ranije uhapšene u tom gradu povezane sa osobama procesuiranim tokom ove akcije.

Hercegnovska policija, u saradnji sa drugim sektorima Uprave policije, tokom prethodnog perioda sprovela je više akcija u cilju razbijanja kriminalnih grupa i sprečavanja daljeg vršenja krivičnih djela, kao i sukoba kriminalnih klanova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije