Connect with us

Politika

DPS HN: Cijepanje crnogorske zastave u Herceg Novom nastavak šovinističkog šenlučenja po Crnoj Gori

Published

on

Šovinistička histerija, kao duh iz boce pušten dolaskom klero-nacionalističke vlasti na čelo države, uzima svoj danak i u Herceg Novom. Ritualno cijepanje državnog simbola, crnogorske zastave, ispred spomenika prvoborcu Mirku Lučiću u Sutorini u Herceg Novom, očigledno je nastavak primitivnog šenlučenja nesretnika koji su povjerovali da je u trendu biti protiv države, njenih simbola i antifašizma kao temeljne vrijednosti našeg grada i cijele Crne Gore, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

“Nakon sramnih reakcija iz vladajuće koalicije i pokušaja premijera da zamijeni teze, poslije skaradnog događaja u Nikšiću ispred spomenika narodnom heroju, vjerujemo da su ovi novljanski huligani bili osokoljeni da svoj pir sa zastavom javno izvedu, vjerujući da se tim jadnim činom preporučuju novim vlastima”, navode iz DPS-a Herceg Novi.

Dodaju da su uvjereni da su ova dvojica mladih šovinista i mrzitelja Crne Gore, uzgred bili ohrabreni saznanjem da su slična nedjela prolazila nekažnjeno a da odlazeći ministar traži aboliciju za mnoge koji su uništavali državne simbole.

“Zato zahtijevamo od državnih organa da brzo i efikasno reaguju i adekvatno kazne počinioce ovog nedjela, kako bi bar na taj način doprinijeli zaustavljanju histerije i mržnje prema svemu što simboliše državu Crnu Goru”, zaključuju iz DPS-a Herceg Novi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije