Connect with us

Društvo

PEROVIĆ: Nova vlast tolerantna prema delikventima, nečinjenjem ohrabruje militantne i agresorske snage

Published

on

Perović (FOTO: autonomija.info)

Predsjednik Crnogorskoga PEN centra, prof. dr Milenko A. Perović, kaže da posebno zabrinjava ćutanje i nepostupanje u skladu s ustavnim ovlašćenjima predstavnika nove vlasti koje je politički analitičar Ljubomir Filipović obavijestio o prijetnjama njemu i njegovoj porodici.

“Time se vlast pokazuje ne samo tolerantna prema delinkventima koji guše slobodu govora, no i nečinjenjem ohrabruje militantne i agresorske društvene snage u narušavanju osnovnih ljudskih prava i sloboda, pa i prava na život”, navodi Perović.

Ne manju zebnju, kako kaže Perović, stvaraju i napadi i diskreditacija na društvenim mrežama istaknutoga crnogorskog i južnoslovenskog pisca Andreja Nikolaidisa, u kojima, kako tvrdi, učestvuju i predvodnici nekih NVO organizacija osnovanih s ciljem zaštite i promocije ljudskih prava.

“Pozivamo međunarodna udruženja za ljudska prava da o ovome zauzmu stav i izvijeste relevantne adrese jer bi novi poziv vlastima u Crnoj Gori bio ne samo još jedan u nizu uzaludnih pokušaja, no i povreda ličnoga dostojanstva da se zaštita traži od onih koji tajno podstiču a javno tolerišu brutalne napade na javne djelatnike i pisce”, zaključio je Perović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije