Connect with us

Društvo

PODGORIČKA ELEKTRO-TEHNIČKA ŠKOLA: Bratić razriješila višegodišnjeg direktora Pićurića

Published

on

Kaže da ostavlja najmoderniju školu u Crnoj Gori sa 70.000 eura na računu: Pićurić - Foto: facebook

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, kojim rukovodi Vesna Bratić, razriješilo je juče direktora podgoričke Elektro-tehničke škole Vaso Aligrudić Veselina Belog Pićurića, nakon što je Prosvjetna inspekcija tokom nadzora utvrdila kršenje zakona u toj ustanovi, zbog čega je tražila njegovu smjenu, piše Dan.

Pićurić je kazao da ostavlja najmoderniju školu u Crnoj Gori, koja je izrasla u ustanovu koja je obrazovala lučonoše i imala najbolju opremu u državi.

“Naši rezultati u posljednjih 13 godina su nesporni, od škole koja nije imala zdravu klupu i stolicu, a učionice su bile spaljene, zbog nediscipline, doveo sam je do nivoa da imamo veliki broj osvojenih priznanja, učestvovali smo na svjetskom i evropskom prvenstvu. Uveli smo najsavremeniju nastavu baziranu na informacionim tehnologijama, prvu multimedijalnu tablu i labaratorije koje nema niko u regionu. Želim da upoznam javnost da ostavljam školu koja na računu ima 70.000 eura. Čitavu modernizaciju i uvođenje savremene nastave obavili smo bez ijednog eura pomoći od Ministarstva prosvjete. Ponosan sam na sve što smo uradili”, poručio je Pićurić.

Prosvjetna inspekcija je navela da je na osnovu pravosnažnih i izvršnih presuda sudske vlasti, nesporno utvrdila da je usljed povreda prava ličnosti, dakle prava na privatnost i prava na psihički, odnosno duševni integritet nastavnika škole kao tužilaca nastala šteta od 10.373 eura bez troškova advokatskih usluga i zatezne kamate (cifra nije poznata inspektoru),

“Zbog toga su se stekli uslovi za podnošenje predloga za razrješenje Veselina Pićurića shodno zakonu i opštem aktu škole”, navodi se, između ostalog, u predlogu prosvjetnog inspektora Veska Joksimovića.

Prije njega su razrješenje tražili prosvjetni inspektori Lucija Adžić i Radan Nikolić, zbog nezakonitog zapošljavanja i trošenja državnog novca.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije