Connect with us

Društvo

PORTAL LUČA SAZNAJE ČIJA JE MISTERIOZNA KUĆA NA JAZU: Pomogao i Svetozar Marović

Published

on

Portal Luča objavio je juče da se u zoni Morskog dobra, u neposrednoj blizini plaže Jaz, nalazi kuća za koju se, zbog atraktivne lokacije, pretpostavlja da je nelegalno sagrađena. Obećali smo da ćemo istražiti čija je i evo šta smo saznali…

Kao vlasnik tog nelegalnog objekta vodi se izvjesni Željko Mrvaljević.  Kuća je, prema našim saznanjima, sagrađena prije nekoliko godina, a koristi je i porodica Božene Jelušić, poslanice GP URA u Skupštini Crne Gore.  Mrvaljević je njen polubrat. U vrijeme kada je kuća sagrađena, u JP Morsko dobro, radila je ćerka Božene Jelušić.

Istina, zemljište na kojem se nikla nelegalna kuća pripada opštini Kotor, ali to nije bila prepreka da svojim uticajem, koji nije bio zanemarljiv i za vladavine ranije vlasti, Jelušićka izdejstvuje gradnju kuće. Saznjemo da je logistika za gradnju bio Svetozar Marović, a u vrijeme gradnje, Jelušićka je bila član Komisije za planove opštine Budva.

Zanimljivo je da je upravo budvanska URA u otvorenom pismu od tada mandatara za sastav nove vlade Zdravka Krivokapića, krajem oktobra 2020. tražila stavljanje van snage svih prostornih planova Budve, dok oni ne budu preispitani. Povod je bila gradnja u Miločerskom parku.

Nekoliko građana Budve, informaciju o kući Jelušićkinog brata proslijedilo je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije