Connect with us

Društvo

POŽAR U NP LOVĆEN: Objektima ne prijeti opasnost

Published

on

Foto: NPCG

Požar većih razmjera izbio je juče na području Nacionalnog parka Lovćen u blizini katuna Majstori, saopšteno je iz Nacionalnih parkova. Otežavajuća okolnost bila je što je duvao jači južni vjetar.

,,Iako je vatrena stihija lokalizovana na području Nacionalnog parka u prijepodnevnim časovima danas (2. marta ove godine), iznova je došlo do njenog aktiviranja usljed jakog vjetra. U ovom trenutku gori suva trava i nisko rastinje, u manjem intenzitetu. Međutim, nadamo se da će niske temperature tokom noći učiniti svoje i da ćemo uspjeti da požar držimo pod kontrolom. Crkvi u katunu Majstori, kao i ostalim objektima, za sada ne prijeti opasnost”,  kazao je šef Službe zaštite NP Lovćen Đorđe Kaluđerović.

Iz Nacionalnih parkova ističu da u stalnoj komunikaciji sa komandirom Službe zaštite i spasavanja Prijestonice Cetinje, Služba zaštite NP Lovćen preduzima sve potrebne mjere kako bi u potpunosti suzbili požar.

,,Služba zaštite Parka je i dalje na terenu i ujedno apeluje na sve korisnike prostora da se sa pažnjom odnose prema ukupnim vrijednostima ovog zaštićenog prirodnog područja. Takođe je predsjednik lovačkog društva Budve Nebojša Lučić iskazao spremnost da se sa svojim članovima i volonterima uključi u akciju gašenja zaštićenog područja, ukoliko bude bilo potrebe”, zaključeno je u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije