Connect with us

Društvo

PROTEST U MILOČERU (VIDEO): Carević i mještani blokirali gradnju hotela Kraljičina plaža

Published

on

Prošetali Miločerskim parkom i spriječili prilaz gradilištu: Sa današnjeg protesta - Foto: RTV Budva

Mještani Pržna i Svetog Stefana danas su, predvođeni predsjednikom opštine Budva Markom Batom Carevićem i drugim lokalnim funkcionerima, nasilno provalili u Miločerski park, blokirajući gradnju hotela Kraljičina plaža. Oni su održali jednosatni protest nezadovoljni zbog gradnje hotela i, kako prenosi RTV Budva, još jednom apelovali na Vladu Crne Gore da preduzme efikasnije mjere i u skladu sa zakonom stopira dalju gradnju na Miločeru.

Građani su prošetali Miločerskim parkom i Kraljičinom plažom, blokirali ulicu i spriječili da se priđe gradilištu gdje kompanija Adriatic Properties gradi hotel.

Carević je poručio da Vada mora da povuče konkretne korake i da su u više navrata imali obećanja da će gradnja biti stopirana i da će se sve biti preispitano.

On ističe da ono što su očekivali od nove Vlade, za koju su se svi borili, jeste da preduzme energičnije mjere, što je, kako je istakao, izostalo.

“Pozivam ih u svoje i ime svih građana opštine Budva da se konačno izjasne i preduzmu određene radnje. U protivnom ćemo morati sami da rješavamo a onda će to biti bolno i podsjećaće na ona dešavanja ispred Opštine”, apelovao je Carević.

Protiv predsjednika opštine Budva Marka Carevića MANS je podnio više prijava zbog nelegalnog poslovanja i uzurpacije državnog zemljišta u Grblju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije