Connect with us

Društvo

PUNE RUKE POSLA ZA SDT: Ispituju zaduženje, likvidaciju Montenegro Airlinesa, Hrapovića i postupak nabavke vakcina

Published

on

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj zbog zaduženja od 750 miliona eura i objavljivanja likvidacije Montenegro Airlinesa. Više nevladinih organizacija podnijelo je SDT krivične prijave protiv dijela članova Vlade premijera Zdravka Krivokapića u vezi sa tajnim zaduženjem i protiv tri člana Vlade zbog objavljivanja likvidacije Montenegro Airlines-a na konferenciji za novinare.

NVO Montenegro International zahtijevalo od Specijalnog državnog tužilaštva da pokrene istražni postupak protiv ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića povodom informacije o emisiji obveznica i zaduženju države Crne Gore u visini od 750 miliona eura.

Ova NVO traži od Specijalnog tržavnog tužioca da u skladu sa nadležnostima ispita na osnovu kojeg zakona se nova Vlada zadužila 750 miliona eura, preko koje banke i brokera je odrađena ova emisija, kao i da li je ministar Spajić imao aranžmane u vezi ove emisije i prije imenovanja.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja dostavilo je Agenciji za sprečavanje korupcije izjašnjenje i prateću dokumentaciju o zaduženju Crne Gore za 750 miliona eura emisijom državnih obveznica, objavili su mediji.

Specijalno državno tužilaštvo preduzima sve radnje i aktivnosti kako bi provjerilo tvrdnje koje je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović iznijela na pres-konferenciji održanoj 11. januara povodom nacionalne strategije o imunizaciji, kada je saopštila da je zbog ozbiljnih propusta njenog prethodnika Kenana Hrapovića došlo do zastoja u pregovorima o nabavci vakcina, čime je ugroženo javno zdravlje.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio je za Dan da je tim povodom formiran predmet i da je postupak u fazi izviđaja, te da će ovo tužilaštvo u najkraćem roku provjeriti sve navode aktuelne ministarke zdravlja, prikupiti dokaze i odrediti se prema njima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije