Connect with us

Društvo

RADONJIĆ: ANB pratio Amfilohija, Krivokapića, Mandića, Kneževića, Bečića…

Published

on

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je krivične prijave protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničiča i bivšeg agenta ANB-a Srđe Pavićevića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, saopštio je na konferenciji za novinare načelnik SPO-a Dragan Radonjić. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je rekao da su Peruničič i Pavićević postupali bez naredbe.

Prema  riječima Radonjića, Peruničić i Pavićević se sumnjiče da su nezakonito pratili  pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, sadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića, lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, predsjednika Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića, funkcionera DF-a Slavena Radunovića, člana Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića, predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, šefa Poslaničkog kluba Demokrata Borisa Bogdanovića, poslanika DF-a Mila Božovića, predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, članicu Demokrata Nevenku Bošković Ćirović, i novinara TV Vijesti Petra Komnenića bez pisanog naloga.

“Postupali smo po prijavi v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o  postupanju prethodne garniture tajne policije. Peruničić i S. P. su juče saslušani u svojstvu osumnjičenih”, rekao je on.

Radonjić je saopštio da se Peruničić sumnjiči da je Pavićeviću davao usmene naloge suprotno Zakonu o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, da prati i osmatra pomenute osobe uz korišćenje tehničkih sredstava za foto dokumentovanje na području opština Podgorica, Budva i Cetinje, bez prethodno izdatog naloga za praćenje i osmatranje.

Glavni specijalni tužilac Milovoje Katnić potvrdio je da su oni postupali bez naredbe.

“Koristili su fotodokumentovanje i pratili su ih, po dva sata dnevno. Ne znamo za sada da li je taj materijal korišćen”, rekao je Katnić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije