Connect with us

Društvo

ROŽAJE: Sahranjen Rafet Husović, prisustvovala i ambasadorka Turske, masovno kršenje mjera

Published

on

Doskorašnji predsjednik Bošnjačke stranke, Rafet Husović sahranjen je danas u Rožajama gdje se okupio veliki broj ljudi čime su prekršene epidemiološke mjere koje je propisalo Ministarstvo zdravlja. Husović je sahranjen na gradskom mezarju Top.

Dženazi Husovića prisustvovalo je više hiljada građana, među kojima je najviše bilo članova Bošnjačke stranke, čiji je Husović bio lider od 2006. godine – saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Sahrani su prisustvovale brojne državne i partijske delegacije, članovi brojnih udruženja iz zemlje i inostranstva.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, koji je predvodio klanjanje dženaze, kazao je da je sa Husovićem bio dugogodišnji prijatelj. Istakao je da je Husović kao političar i državnik uvijek radio na jedinstvu naroda i poručio da je njegova želja da se to jedinstvo održi unutar bošnjačkog korpusa.

– Zajedništvo mora ostati u ovom korpusu, on je to uvijek govorio. Njegova želja se mora ispoštovati, sebi sam dao za pravo da to kažem – kazao je Fejzić.

Ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan pročitala je telegrame saučešća koje su uputili predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsjednik Velike narodne skupštine Turske Mustafa Sentop.

– Najiskrenije dijelim bol zbog gubitka lidera Vaše partije i Bošnjačke zajednice u Crnoj Gori, dragog brata Rafeta Husovića. Molim uzvišenog Boga da njegovoj duši podari rahmet, a neutješnoj porodici strpljenje. Rahmetli Husović, zbog svojih zasluga za blagostanje, prava i slobode bošnjačke zajednice, koja predstavlja jedan vrijedan most između nas i Crne Gore, sa kojom dijelimo zajedničku istoriju i kulturu i posebno zbog doprinosa multietničkoj i multikulturalnoj strukturi i njenom razvoju od obnove crnogorske nezavisnosti do danas, zauvijek će biti pamćen s ljubavlju i poštovanjem. Sa zahvalnošću ćemo se uvijek sjećati njegovog doprinosa razvoju prijateljskih odnosa između Crne Gore i Turske – navodi se u telegramu Erdogana.

On je još poručio da je uvjeren da će Bošnjaci u narednom periodu nastaviti da čuvaju jedinstvo i solidarnost, “što je najveće nasljeđe Rafeta Husovića”.

U govoru koji je ambasadorka Ozan pročitala u ime predsjednika turskog parlamenta Mustafe Sentopa navodi se da je Husović dao neizmjerljiv doprinos zajednici, crnogorskoj politici, demokratiji i razvoju zemlje, kao i stvaranju čvrstih temelja i jačanju prijateljskih odnosa između Turske i Crne Gore.

– Hvala Bogu, što sam imao priliku da ga bliže upoznam i da uvijek čujem njegove ideje. Vjerujem da će Bošnjačka stranka, slijedeći ovog uvaženog lidera i političara, u duhu jedinstva i zajedništva, kao važan i konstruktivan faktor nastaviti da služi crnogorskom multietničkom i multikulturalnom društvu koje živi u harmoniji, miru i blagostanju. Vjerujem da će se draga uspomena na mog prijatelja Rafeta Husovića čuvati na najljepši način. Najiskrenije dijelim bol sa uvaženim članovima porodice Husović i sa bošnjačkom zajednicom koja predstavlja najdragocjeniji most između Turske i Crne Gore. Dragom bratu Rafetu, želim Božiji rahmet. Nek njegova duša počiva u Dženetu i da nas Bog jednog dana ponovo sastavi – stoji u poruci predsjednika turskog parlamenta.

Husović je preminuo prije dva dana u 57. godini, nakon duge i teške bolesti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije