Connect with us

Društvo

SDP O IMENOVANJU JOVOVIĆA ZA DIREKTORA NACIONALNE BIBLIOTEKE: Đe nestade hrabra krilatica – Neće URA dati?

Published

on

Jovanović

Predlog da se za direktora Nacionalne biblioteke Đurđe Crnojević imenuje profesor cetinjske bogoslovije Vasilj Jovović nastavak je nezaustavljivog urušavanja građanske i sekularne Crne Gore, kazala je Milena Jovanović, članica Glavnog odbora SDP-a.

U saopštenju poslatom Portalu Luča, Jovanović navodi:

“Predlog je kontinuitet kadrovske politike koju zagovara nova Vlada po nalogu i u skladu sa agendom SPC koja podrazumijeva da ključne pozicije u sektorima kulture i obrazovanja dobiju zagovornici politike “srpskog sveta”. Ovakav koncept koji, nažalost, dobija snažnu podršku “crnogorske” URE predstavlja udar u temelje građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore. Predizborna blagosiljanja sveštenika SPC  i njihovo administriranje Vladom dobijaju i formalnu potvrdu kroz postavljenja tvrdih crkvenih kadrova na ključne identitetske pozicije u sistemu”, kazala je Jovanović.

Ona pita da li URA na ovaj način želi da gradi teološku Crnu Goru zarad nekoliko funkcija i prividne važnosti njenog zaboravnog predsjednika.

“Da li je podrška politici srpskog sveta cijena vrijedna Dritanove uloge u filmu “za minut slave”? Odgovori su jasni i očigledni, crnogorski Šerlok Holms se previše zaigrao, ponijele su ga slava i rijaliti objave na tviteru do te mjere da ne vidi ili ne želi da vidi da njegova Vlada i njegova URA daju presudnu podršku urušavanju temeljnih vrijednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore. Đe nestade “hrabra” krilatica “neće URA dat’?!”, ističe Jovanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije