Connect with us

Društvo

SIMOVIĆ GILIĆU: Dozvolite nam bazar, IJZ je uvijek iznalazio inventivna rješenja

Published

on

Simović (FOTO: YT)

Opština Nikšić tražila je od direktora Instituta za javno zdravlje Igora Gilića saglasnost za organizovanje novogodišnjeg bazara u toj opštini, u skladu sa mjerama za suzbijanja korona virusa.

Ministarstvo zdravlja uputilo je jutros dopis predsjedniku Opštine Nikšić Milutinu Simoviću da otkaže organizaciju novogodišnjeg bazara i postavljanje klizališta, zbog trenutne epidemiološke situacije.

On je ukazao da su na tržnici u Podgorici, u sklopu šoping tržnog centra Gintaš, malim preduzetnicima, zanatlijama i poljoprivrednicima omogućeno da izlažu proizvode bez ograničenja, što je značajan podsticaj za lica koja traže način da iskažu konkurentnost na tržištu i pronađu regularne puteve prezentacije i plasiranja sopstvenih proizvoda.

“Slijedeći isključivo interes zaštite zdravlja građana u stanju epidemije Covid-19, ali i potrebu zaštite mentalnog zdravlja koja podrazumijeva kontrolisane socijalne aktivnosti, kao jedan od alata pod strogo kontrolisanim uslovima, očekujemo da ćete, kao i uvijek, pažljivo razmotriti ovaj zahtjev i naći načina da građani ovaj period velikih izazova provedu pod propisanim uslovima, radosno dočekujući predstojeće praznike”, rekli su u Opštini Nikšić.

Kako su dodali, Institut za javno zdravlje je uvijek iznalazio inventivna rješenja.

“Nadamo se da će i ovog puta, u korist građana Nikšića, uz propisane mjere koje će obezbijediti očuvanje zdravlja svih naših građana, što je siguran sam, naš zajednički i prioritetni cilj i obaveza”, zaključili su u Opštini Nikšić.

(CDM)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije