Connect with us

Društvo

SKADARSKO JEZERO: Privedeni zbog izlova ribe agregatom

Published

on

Granična plovna jedinica Uprave policije privela je danas Slavka i Gavrila Šiševića zbog izlova ribe uz pomoć agrega na Skadarskom jezeru, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

Iz NPCG su kazali da su osumnjičeni predati Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje, s obzirom na to da se izlov ribe strujom smatra krivičnim djelom.

“Šiševići su zatečeni na lokaciji Kažića tapija, a policija je od njih oduzela opremu i alate kojima su nezakonito izlovljavali ribu”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su, u saradnji sa Inspekcijom za slatkovodno ribarstvo i Graničnom plovnom jedinicom u nezakonitim aktivnostima danas zatečeni i Djonaj Djoka i Toni Junčaj iz Tuzi.

“Protiv njih su podnesene prekršajne prijave, jer su izlovljavali ribu bez potrebnih dozvola za privredni ribolov i neobilježenim mrežama”, navodi se u saopštenju.

Nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero privremeno su, kako se dodaje, od njih oduzeli metalni čamac, vanbrodski motor, 24 mreže i ostalu opremu.

Iz NPCG su rekli da su posebno zadovoljni podizanjem nivoa zaštite NP Skadarsko jezero kroz intenzivnu i dobru saradnju sa Inspekcijom za slatkovodno ribarstvo i Upravom policije.

“Nadamo se da ćemo zajedničkim aktivnostima u narednom periodu stati na kraj ovoj štetnoj pojavi koja ugrožava biodiverzitet NP Skadarsko jezero i donosi štetu poštenim ribolovcima i svima onima koji svoje živote i poslove vezuju za ovaj park”, kaže se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije