Connect with us

Društvo

SKANDAL: Kandidatkinja za direktorku NP na komitsku zastavu stavila svastiku, reagovala Jevrejska zajednica

Published

on

Kljajevićkina objava na FB

Portparolka i funkcionerka Demokratske narodne partije i kandidatkinja za direktorku Nacionalnih parkova Jelena Kljajević, objavila je juče fotomontažu na kojoj je na  zastavu crnogorskih komita nalijepila nacističku svastiku.

Kljajević je uz opis dodala “nezvanično, proradila fabrika na Cetinju”.

Tim povodom reagovala je Jevrejska zajednica u Crnoj Gori.

“Vrlo neprijatna foto montaža objavljena je na društvenim mrežama. Naime, radi se o fotografiji koju je objavila, podijelila, Jelena Kljajević, portparolka i funkcionerka Demokratske narodne partije, kandidatkinja za direktoricu Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore”, poručili su iz Jevrejske zajednice Crne Gore.

“Mi u Jevrejskoj Zajednici želimo da vjerujemo da je ovaj čin napravljen u neznanju, a ne nikako iz uvjerenja. Stoga se nadamo da će autorka fotomontaže ukloniti istu i izviniti se jevrejskom narodu u Crne Gore”, poručili su iz Jevrejske zajednice.

Od usvajanja svastike kao simbola njemačke Nacional-socijalističke radničke partije i Adolfa Hitlera, u Evropi i Sjevernoj Americi, simbol uglavnom asocira na fašizam, rasizam, Drugi svjetski rat i holokaust.

“Još jednom ponavljamo da je fotomontaža kukastog krsta poziv na mržnju, diskriminaciju i da nanosi štetu ugledu naše zemlje, koja je primjer skladnog života među različitom nacionalnim zajednicama i koja je ponosna na svoju antifašističku istoriju”, ističu iz Jevrejske zajednice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije