Connect with us

Društvo

SUFLIRANJE “PROGONJENOM”: Kad besprizorni i nepismeni momci polivaju ljekare jogurtom

Published

on

Na YT  je objavljen snimak koalicije „Za budućnost Nikšića“ u kome jedan od uhapšenih zbog napada na direktora nikšićke bolnice Iliju Ašanina pokušava, po napisanom diktatu, da opravda taj čin time da  je privođen po partijskoj i nacionalonoj osnovi. Svo vrijeme nepoznata osoba ga uči i ispravlja.

“Kao što znate sinoć sam uhapšen na pravdi boga. Nikšićka policija me je privela po partijskoj direktivi DPS-a. Ilija Ašanin nas je prijavio zato što smo prepoznati kao aktivisti koalicije Za budućnost Nikšića. U DPS-u vlada očigledna panika, jer će biti ubjedljivo poraženi 14. marta na lokalnim izborima u Nikšiću. Sinoć sam se uvjerio da je policija u Nikšiću pod kontrolom DPS-a”, rekao je on.

“To je to je li”, pita sufler, na što momak odgovara „Ne, ne ima još brate“.

“Hapsili su me 30. avgusta, hapse me i sada, mene i moje prijatelje jer smo podržavali koaliciju Za budućnost Crne Gore, a na ovim izborima koaliciju „Za budućnost Nikšića… A ne mogu ja brate ovo. Piše drugo, ja ga prepravljam”, govori momak vidno zbunjen.

“Pa prepravi ga, to je još bolje. Ajde samo ovo ‘Pozivamo nadležno…“ – ponovo govori neko iza kamere.

“Pozivamo nadležno ministarstvo da pod hitno napravi neophodne promjene u Centru bezbjednosti Nikšić kako više niko ne bi bio progonjen”, izgovara aktivista, nakon čega ga je osoba iza kamere prekinula.

“Ajde ‘kako više niko ne bi bio progonjen’ ponovi, pa i ovo zadnje”, govori sufler.

“Kako više niko ne bi bio progonjen po partijskoj i nacionalnoj… “, ponavlja aktivista, a sufler ga prekida.

“Ponovi ‘po partijskoj i nacionalnoj’, spoji ga skroz”, govori sufler.

“Kako više niko ne bi bio progonjen po partijskoj i nacionalnoj osnovi kao ja i moji drugovi”, rekao je aktivista, nakon čega se prekida snimak.

Nikšićani Nikola Tomić i Luka Trebješanin privedeni su Sudu za prekršaje zbog sumnje da su u tom gradu napali i vrijeđali direktora Opšte bolnice, Iliju Ašanina, a incident se dogodio 30. januara ispred pekare “Svaki dan” oko 21 čas.

Trebješanin i Tomić su uputili niz uvreda Ašaninu, nakon čega ga je jedan od njih polio jogurtom.

 

Advertisement

Najčitanije