Connect with us

Društvo

SVAĐE I FIZIČKI OBRAČUNI: Pljušte prijave među čelnicima Ljekarske komore

Published

on

Predsjednica Skupštine Ljekarske komore Milena Popović Samardžić podnijela je juče prijavu protiv smijenjenog predsjednika Aleksandra Mugoše, navodeći da je zloupotrijebio službeni položaj jer joj je navodno prijetio.

Popović Samardžić je potvrdila da je Mugošu prijavila zbog prijetnji i istakla da nije bilo nikakvog fizičkog kontakta u prostorijama Komore.

Popović Samardžić je kazala da je Mugoša zloupotrijebio položaj ne dozvoljavajući joj pristup službenom pečatu radi ovjere određene dokumentacije, kao i da joj je prijetio 21. decembra 2020. godine.

Mugoša je kazao da je nakon toga on prijavio Popović Samardžić i još tri osobe zbog nezakonitog upada u prostorije Ljekarske komore i zbog fizičkog napada na njegovu koleginicu.

Mugoša navodi da je podnio prijave zbog nezakonitog upada u prostorije Ljekarske komore i preturanja po kancelarijskom namještaju, gdje je tražen službeni pečat.

Policija ispituje incident koji se dogodio juče poslije podne u prostorijama Komore.

“Juče oko 15.15 časova u prostorije LjKCG ušli su dr Popović Samardžić, dr Snežana Ćorac, Dr Žanka Cerović i suprug dr Popović Samardžić. Najprije su verbalno uznemiravale zaposlene u Komori, a zatim je dr Snežana Ćorac fizički nasrnula na zaposlenu službenicu Ljekarske komore. Zahtijevale su od zaposlenih da im predaju pečat Ljekarske komore Crne Gore, za šta službenice nemaju ovlašćenja. Kako je ovo drugi put, u kratkom vremenskom periodu, da se iste osobe na sličan način odnose prema zaposlenima u Ljekarskoj komori, zaposleni su pozvali pripadnike MUP-a Crne Gore, tražeći zaštitu. Iako je doktorkama saopšteno da ću doći za nekoliko minuta, jer trenutno nijesam bio u prostorijama Komore, kad sam stigao osim zaposlenih nijesam zatekao ni doktorke ni pripadnike MUP-a”, kazao je Mugoša.

Predstavnici ljekara su za vršioca dužnosti predsjednika Komore izabrali Popović Samardžić koja je u novembru imenovana za predsjednika Skupštine tog etičkog tijela. Mugoša je ranije juče kazao za Dan da će pokrenuti sudske postupke zbog nezakonitog ukidanja organa tog tijela zbog čega Komori prijeti nova blokada.

Istakao da njegov mandat, po sili zakona, prestaje tek u januaru 2022. godine i to iz prostog razloga što smatra da bilo koji ljekar ne bi trebalo da bude na ovoj funkciji duže od četiri godine.

“Bilo bi mi prihvatljivo da moj mandat bude skraćen u zakonitom postupku, ali dok se to ne desi, nastaviću da se suprotstavljam svakom protivzakonitom djelovanju unutar institucije, a posebno bilo kakvom uplivu politike u rad Ljekarske komore”, poručio je Mugoša.

Popović Samardžić je kazala da nije vršila nikakav pritisak na članove Komore i ljekare, već da su oni Mugošu obavijestili zbog čega su nezadovoljni i da neće da bude na čelu te institucije.

“Izbori za delegate u Ljekarskoj komori održani su 9.11.2020. godine. Nakon izbora sazvana je i konstitutivna sjednica 21.12.2020. godine. Na ovoj sjednici natpolovičnom većinom izabrana sam da predsjedavam Skupštinom. Tom prilikom, Mugoša bijesan zbog mog izbora, pred 46 kolega, zaprijetio je da ćemo da ‘popijemo krivičnu prijavu’ ako pokušamo da ga smijenimo”, ističe Popović Samardžić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije