Connect with us

Društvo

SVETLANA, RASTANAK, CVIJEĆE, APLAUZI: Leglo nepotizma ostalo bez šefice (VIDEO)

Published

on

U snimak koji je pred nama, teško je povjerovati: Svetlana Vuković, dugogodišnja direktorica Uprave za kadrove, upravo smijenjena sa funkcije, napušta taj bastion nepotizma i odlazi!

Ako se pitate čemu aplauzi i cvijeće, nećemo vam odgovoriti, jer ni nama nije jasno. Tek, svako ko nema partijsku knjižicu, a imao je na pragu karijere ili kasnije posla sa ovom ustanovom, teško će se uzdržati od grohotnog smijeha. Rezervat za partijski kadar DPS-a, SD-a, Bošnjačke stranke i svih onih koji su nas 31 godinu častili partitokratijom kojoj nema ravne u Evropi, ostao je bez svoje liderke.

Svaka promjena je dobra, ako nije na gore, kažu mudri ljudi. No, znajući da je mjesto i ulogu Uprave za kadrove već preuzela Srpska pravoslavna crkva, teško da se možemo radovati promjeni. Ipak, neće biti loše ako gospođa Svetlana (pod uslovom da nije stekla uslove za penziju) potraži novo radno mjesto na tržištu. Da se i ona malo oproba na radnom mjestu koje nije na državnim jaslama.

Uzgred, jednom kada sam službeno imao posla sa njom, rekao sam joj da u nazivu ustanove kojoj je na čelu čuči jezička greška: pojam “kadar” je singularia tantum, odnosno imenica koja podrazumijeva množinu. Dakle, ispravno bi bilo Uprava za kadar. Ali, moje riječi je odnio podgorički povjetarac.

Ipak, teško je ne konstatovati da je na snimku u pitanju – kolektivna blamaža. Ovoga puta ne Svetlanina, nego onih koji stoje i odaju joj počast. Za šta? Za decenije nepotizma, partijskog zapošljavanja, za negativnu selekciju kadra ili odliv mozgova? Ili za vladavinu mediokriteta kojom nas je častila u godinama svoga šefovanja?

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije