Connect with us

Društvo

JESU LI ILI NIJESU?: Novović i svjedoci negirali da su palili crnogorsku zastavu, “isplivala” nova fotografija

Published

on

Centar bezbjednosti u Pljevljima

Uprava policije potvrdila je da su večeras privedene dvije osobe u Centar bezbjednosti Pljevlja zbog današnjeg slučaja paljenja crnogorske zastave ispred manastira Dovolja, kod sela Premćani, oko 45 km od Pljevalja.

O ovom događaju javio je na svoj FB profil izvjesni Novo Novović iz Pljevalja, koji je bio među počiniocima.

 

“Ajmo polako, sklapaj to ili je naložite, moja se ovdje pita”, stoji u današnjoj objavi na Fejsbuku pomenutog Novovića, a koju je u međuvremenu izbrisao.

Uprava policije navodi da su od dva lica, N.N. i lica koje drži državnu zastavu na nalaganju badnjaka, prikupljena obavještenja o okolnostima događaja, te da su njih dvojica izjavili da su na nalaganje badnjaka došli zajedno i da niko nije palio zastavu, što su potvrdili i svjedoci.

U međuvremenu, “isplivala” je na društvenim mrežama jasnija fotografija sa događaja. Možda su zastavom samo potpirivali plamen?

Ovim povodom oglasila se, kako javlja AntenaM, i Maja Miličković, profesorica i građanska aktivistkinja koja je, kako je navela podnijela prijavu protiv Novovića.

Jer, kako je kazala, iako se “šalio”, posrijedi je skrnavljenje državnih simbola.

Obratila se i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću:

“Želim da podsjetim da je 2020. u svojstvu političkog analitičara mr Sergej Sekulović, sada ministar unutrašnjih poslova u Vladi Zdravka Krivokapića (kojeg je, po sopstvenom priznanju, u politiku uvela Srpska pravoslavna crkva), više puta skrnavljenje zastave kao državnog simbola nazvao vandalizmom i primitivizmom, insistirajući da se istraži ne samo ko su počinioci nego i koji su im motivi.

Sekulović je tada saopštio, izjava Radiju Slobodna Evropa, da treba pristupiti dubinskoj analizi i utvrditi ko su krivci za to kako bi u budućnosti korijeni jednog takvog ponašanja bili eliminisani.

Pozivam ga javno u ime cijele jedne generacije mladih koja želi promjene, ali i zaštitu nacionalnog dostojanstva koji se svakodnevno srozava, da sada kao ministar i član Vlade pristupi aktivnostima koje je ranije predlagao i smatrao nužnim i neophodnim”, navela je ona.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije