Connect with us

Društvo

TRAŽE ISTRAGU: Ponovo protest porodica preminulih od posljedica korone u Baru

Published

on

FOTO: Jedro Bar

 

Porodice preminulih pacijenata od posljedica koronavirusa očekuju da će nadležno državno tužilaštvo po službenoj dužnosti, formirati krivični predmet radi utvrđivanja odgovornosti i eventualnih propusta u liječenju oboljelih od Covid 19 koji su preminuli u Opštoj bolnici Bar, prenosi portal Jedro Bar.

Danas okupljeni ispred barske Opšte bolnice, članovi porodica preminulih, mišljenja su da veliku odgovornost snosi menadžment ove zdravstvene ustanove, prethodni čelnici Ministarstva zdravlja, inspekcije “koje nisu dobro obavile svoj posao”.

Okupljeni naglašavaju – Ako se pacijentu ne može pružiti adekvatno liječenje na nivou sekundarne zdravstvene ustanove – Opšte bolnice Bar onda je tim ljekara u obavezi da ih uputi na dalje liječenje.

Uzdamo se u novo Ministarstvo zdravlja da će promjeniti nešto u Opštoj bolnici Bar na dobrobit pacijenata“, kazala je Tijana Kruta.

Podsjetimo, prošle srijede bili su članovi porodica Gorana Krute (48) iz Bara i Lazara Želalića (61) iz Herceg Novog, dvojice preminulih pacijenata od Covid 19 . Danas je na protestnom okupljanju bilo više porodica.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije