Connect with us

Crna Hronika

TUŽILAŠTVO: Odbačena prijava protiv Brana Mićinovića

Published

on

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odbacilo je krivičnu prijavu protiv Nikšićanina Branislava Brana Mićunovića, zvanično je potvrđeno Danu.

Zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, odgovaraće samo njegov pratilac.

Mićunović i Sava Vujović (57) pušteni su da se brane sa slobode nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Kotoru 9. januara.

Oni su uhapšeni na Badnji dan, zajedno sa Srđanom Mićunovićem, kada su i saslušani u prostorijama Centra bezbjednosti Budva zbog dva pištolja koji su pronađena kod njih.

Nakon saslušanja im je određeno zadržavanje do 72 sata. Opet su saslušani 7. januara, nakon čega su vraćeni u prostorije za zadržavanje, a potom pušteni na slobodu.

Iako je hapšenje Mićunovića predstavljeno spektakularno u javnosti, i ovaj put, kao i prije više od decenije, epilog je bila oslobađajuća odluka.

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podnijelo je Osnovnom sudu u Kotoru optužni predlog protiv M.S. iz Nikšića zbog izvršenja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja, dok je krivična prijava protiv M.B. i B.C. iz Nikšića zbog istog krivičnog djela odbačena. Tužilaštvo je tokom izviđaja prikupilo potrebne dokaze, uključujući i odgovarajuća vještačenja, nakon čije analize je donijelo naprijed navedene odluke, kazala je za Dan državni tužilac Ana Marinović.

Mićunovićev advokat Danilo Mićović kazao je nakon hapšenja da je jedan od osumnjičenih priznao da je oružje njegovo. On je tom prilikom pojasnio i da dvojica privedenih zajedno sa Mićunovićem nijesu njegovo obezbjeđenje, već njegovi prijatelji.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije