Connect with us

Društvo

UCG: Profesori testirali spremnost crnogorskih ajkula

Published

on

Foto: UCG

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore danas su u Podgorici obavili kompletno antropometrijsko mjerenje muške seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, koja se priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, u Roterdamu, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Kako je navedeno, mjerenja su realizovana najsavremenijom opremom koja radi na principu bioelektrične impedanse i pruža sportistima egzaktne pokazatelje tjelesne kompozicije.

Selektor Vladimir Gojković koji je prisustvovao mjerenjima dobio je na uvid procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne mišićne mase, informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela. Ovo je peto u nizu mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, kako bi stručni štab na osnovu dobijenih rezultata pratio progresiju navedenih parametara.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević, doc. dr Ivan Vasiljević, kao i inženjer IT Miodrag Zarubica, navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da je Bjelica izrazio zahvlanost selektoru Vladimiru Gojkoviću na ukazanom povjerenju pred izuzetno važne utakmice naše reprezentacije.

„Vaterpolo je sport koji spada u grupu polistrukturalnih kompleksnih kinezioloških aktivnosti i osim efikasnog i racionalnog izvođenja tehničko-taktičkih elemenata, potreban je visok nivo kondicione pripremljenosti koja se temelji na morfološkim, funkcionalnim, motoričkim i kognitivnim faktorima”, zaključio je Bjelica u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije