Connect with us

Društvo

UCG: Tomović Šundić dobitnica priznanja za razvoj stručnog i umjetničkog rada

Published

on

Foto: UCG

Profesorica Fakulteta političkih nauka (FPN) Sonja Tomović Šundić dobitnica je priznanja Univerziteta Crne Gore (UCG) za posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta u prošloj godini, saopšteno je iz UCG.

Tomović Šundić kazala je da je zadovoljna što je dobila nagradu UCG, na predlog matične institucije FPN-a, kojoj je posvetila profesionalni angažman.

Ona je navela da joj je drago da ta nagrada svjedoči o postojanju akademske zajednice u Crnoj Gori i doprinosi utemeljenju duha zajedništva akademske zajednice, koji je utemeljen na slobodnomislećim ljudima, kreativnim individuama, individuama naučnicima.

“Koji su savjesno, pošteno i profesionalno posvetili život istraživanjima, stvaralaštvu, različitim oblastima, bilo da je u pitanju nauka, umjetnost ili već neka druga oblast”, kazala je Tomović Šundić.

Tomović Šundić, kako su naveli iz UCG, iz oblasti antropologije, filozofije, estetike i etike ima 11 stručnih knjiga i brojne tekstove objavljene u različitim naučnim publikacijama.

Iz UCG su rekli da je objavila veliki broj članaka, učestvovala na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijumima i seminarima i sarađivala sa velikim brojem međunarodnih organizacija vezano za etiku ljudskih prava.

Tomović Šundić bila je dekan FPN-a u mandatu od 2010. do 2013. godine i savjetnik za ljudska prava i manjinska prava predsjednika Crne Gore od 2000. do 2016.

“Za primljeno priznanje ističe da je to tip nagrade koji utemeljuje akademsku zajednicu i doprinosi konkurentnosti, prestižnosti, većoj vidljivosti i svemu onom što će učiniti UCG prepoznatljivijim i vidljivijim, u crnogorskom društvu i nacionalnim okvirima, kao i u međunarodnoj zajednici”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije