Connect with us

Društvo

UKROTITI MILOŠEVIĆA: Zloupotrebljava nikšićku policiju u korist GP URA

Published

on

Nevladina organizacija (NVO) “Forum slobodnih građana Luča” poziva ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da obezbijede politički nepristrasan, objektivan i profesionalan rad svih centara bezbjednosti i da spriječe dalje stranačke i protivzakonite aktivnosti državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Rada Miloševića u Centru bezbjednosti Nikšić.

Milošević, iako se tako ponaša, nije prinudni upravnik Centra bezbjednosti Nikšić niti je, bar formalno, vrhovni komadant nikšićkih duhovnih snaga. Zato ga ministar unutrašnjih poslova i posebno direktor Uprave policije trebaju ukrotiti u njegovom selektivnom, politički pristrasnom i neovlašćenom radu kojim se podriva operativna nezavisnost policije i dosljedna primjena zakona.

Centru bezbjednosti Nikšić je prije nekoliko dana nekoliko građana podnijelo šest prijava protiv čelnika Građanskog pokreta URA, čiji je Milošević dugogodišnji funkcioner i predstavnik u izvršnoj vlasti. Javnosti je i dalje nepoznato šta je preduzeto protiv Filipa Adžića, Tatjane Bečanović, Dritana Abazovića i drugih lica i zašto oni svi nijesu uhapšeni i procesuirani zbog nespornog kršenja epidemioloških mjera protiv zarazne bolesti. To što pripadaju istoj partiji u kojoj je i Milošević ne može i ne smije ih osloboditi nesporne odgovonosti zbog kršenja zakona.

NVO “Forum slobodnih građana Luča” poziva nadležne da bez odlaganja obavijeste javnost šta su preduzeli protiv Adžića, Bečanović, Abazovića i ostalih iz GP URA kao i da osiguraju neutralnost i neselektivnost u postupanju policije jer se samo tako može osigurati nepristrasna primjena zakona, zaštita zdravlja stanovništva i demokratičnost izbora.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije