Connect with us

Društvo

UMJESTO POBJEDNIKU PLIVANJA ZA ČASNIM KRSTOM: Zlatni lik Hristov dodijelili zdravstvenim radnicima i Brezoviku

Published

on

Jokić (lijevo) sa pobjednikom plivanja u Nikšiću, 2019. godine

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić kazao je juče tokom liturgije u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću da ove  godine, zbog epidemiološke situacije, neće biti plivanja za Časnim krstom u tom gradu, pa će Zlatni lik Hrista Spasitelja, koji je dobijao pobjednik,  biti dodijeljen zdravstvenim ustanovama u Nikšiću i Brezoviku.

„Molitveno se sjećajući oboljelih i onih koji su se upokojili od ove bolesti, naročito, onih koji ih liječe odlučili smo da Zlatnim likom Hrista Spasitelja, koji dodjeljujemo na Bogojavljenje onome koji prvi stigne do Časnog krsta, za ovu godinu, odlikujemo zdravstvene ustanove i radnike u njima, u Nikšiću i Brezoviku, one koji su nesebično pokazali svoju ljubav, one koji su ponijeli krst svoj i svjedočili ga, one koji pokazuju nama, a mnogi među njima su hrišćani, kako treba da idemo putem Gospodnjim i kako treba da se žrtvujemo za bližnjega svog“, kazao je sveštenik Jokić.

Dodao je da su ti ljudi – doktori, zdravstveni i medicinski radnici prvi stigli do Časnog krsta.

„Prvi su bili i danas su na prvom mjestu tamo gdje je veliko stradanje, gdje je velika potreba. Oni danas nose taj Časni krst Gospodnji za sve nas i za one koji su oboljeli od ove i od drugih bolesti. Neka nam sjećanje na ljepotu, radost i blagodat prošlogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja za Časnim krstom bude utjeha u ovogodišnjem odsustvu te radosti i nada da će se, već, od sledeće godine ta radost obnoviti učešćem stotina hrabrih plivača i bodrenjem hiljada vjernih, okupljenih u toj radosti“, poručio je protojerej-stavrofor Slobodan Jokić.

 

(mitropolija.com)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije