Connect with us

Društvo

USKORO NA ULICAMA: “Komšo” je stigao u Podgoricu

Published

on

Električno vozilo za prevoz starijih sugrađana, kavalir Komšo, stiglo je u Podgoricu, a Vuk Vukašinović ispred kompanije Telekom uručio je ključeve gradonačelniku Ivanu Vukoviću, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

Vuković je kazao da je Glavni grad uspješno realizovao jedan veoma važan projekat koji ima dvije dimenzije, a dominantno je fokusiran na socijalnu.

“Ideja je da koristeći ovo električno vozilo omogućimo našim sugrađanima starije životne dobi besplatan prevoz do onih mjesta koja su za njih značajna. Sa druge strane, svakako da je u pitanju jedna ekološka priča koja je na tragu svih naših napora da Podgoricu učinimo što zelenijom”, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je saopštio da će brendiranje biti uskoro završeno, kao i da će biti označena putanja kojom će se Komšo kretati, te da nema nikakvu dilemu da će krajnji korisnici biti izuzetno zadovoljni.

“Na ovaj način još jednom dokazujemo da Podgorica ide u korak sa razvijenim svijetom i, ukoliko bude interesovanja za ovu vrstu usluge, već naredne godine ćemo krenuti sa nabavkom barem još jednog vozila ovog tipa”, zaključio je Vuković.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za nabavku električnog vozila raspisan u aprilu ove godine.

U roku za dostavljenje ponuda pristigla je ponuda ponuđača Crnogorski Telekom sa ponuđenom cijenom od 43.980 eura bez PDV-a i rokom isporuke 90 dana od dana zaključivanja ugovora.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije