Connect with us

Vijesti

ADVOKAT MURIĆ: Zakon potreban, oduzimanje imovine neće ići lako

Published

on

Primjena zakona koji će regulisati model oduzimanja nezakonito stečene imovine, neće ići lako, ali je taj akt potreban Crnoj Gori, saopštio je advokat Dino Murić, gostujući u Jutarnjem programu TVCG. Vjeruje i da primjena tog zakona neće ići lako ali, kako dodaje, od nečega moramo početi

On je naveo da taj zakon, čija je izrada u toku, prati demokratsko društvo i, kako dodaje, bio je i ranije potreban Crnoj Gori.

“Svjesni smo da su ovakvi zakoni oslonjeni na političku volju pa smo vjerovatno zbog toga i čekali na ovaj zakon”, poručio je Murić.

On je naveo da bi taj zakon trebalo da spriječi i širenje korupcije.

Pored toga, kako kaže, građani imaju pravu da znaju da li su određena lica koja žive u luksuzu, tu imovinu stekla na zakonit način.

Građanski ili civilni postupak predviđen tim aktom, kako kaže Murić, jedan je napredak, jer taj postupak neće biti vezan za krivični.

“To znači da ako u krivičnom postupku bude oslobađajuća presuda, sami ishod tog postupka neće imati uticaj, ako nešto ostane sporno u dijelu imovine”, naveo je Murić.

Primjena zakona, kako kaže, može biti upitna.

“Tek kad počnemo sa primjenom zakona, imaćemo i neke bolje uvide, pa možda i da se vrše izmjene i dopune, ali važno je da imamo taj zakon”, poručio je advokat Murić i dodao da je taj zakon bio potreban Crnoj Gori.

“Sama primjena tog zakona vjerujem da neće ići lako, ali od nečega moramo početi”, naveo je Murić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije