Connect with us

Vijesti

AMSCG: Pojačan intenzitet saobraćaja

Published

on

Foto: rtcg

U većem dijelu Crne Gore saobraća se bez vanrednih ograničenja, a pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se na svim važnijim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG)

Iz AMSCG vozačima su savjetovali da izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, poštuju postavljenu signalizaciju i da brzinu kretanja kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Na magistralnim putevima M – 2 Podgorica – Sotonići – Petrovac, M-2 i M-2.4 granični prelaz (GP) Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin, od 17 do 22 sata saobraćaj je zabranjen za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva saobraćaj je zabranjen od 17 do 22 sata, za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

“Ova zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu”, kazali su iz AMSCG.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Saobraćaj na magistralnom putu M-5 Rožaje – Špiljani saobraćaj biće obustavljen za sve vrste vozila je u terminima od devet do 11 i od 13 do 15 sati i od 21 do 24 sata. Van ovih termina saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja – Metaljka saobraćaj je obustavljen u terminima od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje – Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje – Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 dionica Nikšić – Plužine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu sanacije vodovodne cijevi.

Na magistralnom putu M-6, dionica Mihailovica – Pljevlja, saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova.

Na magistralnom putu Danilovgrad – Podgorica saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su i kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Zbog asfalterskih radova na regionalnom putu Berane – Kolašin, u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 16 sati.

Zbog radova na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica – Tuzi, odobrava se zatvaranje jedne saobraćajne trake bulevara prema Tuzima.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica – Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije