Connect with us

Vijesti

ANĐUŠIĆ: Bahato trošenje državnog novca na putovanja funkcionera

Published

on

Anđušić

Anđušić tvrdi da je direktor Fonda PIO Dragoslav Šćekić u privatnu posjetu Gazimestanu, na obilježavanje Vidovdana, koji nije zvanični državni praznik, putovao službenim vozilom Fonda i uz dnevnice koje je “takođe uredno uzeo iz Fonda”

Član izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić optužio je vlast za bahato trošenje državnog novca na putovanja državnih funkcionera.

“U Vladi i državnim institucijama u kojima je DF-URA-Demokrate uhljebila svoje partijske kadrove, prema priznanju premijera Zdravka Krivokapića i u skladu sa već čuvenom tabelom raspodjele mjesta ‘po dubini’, očigledno ne rade ništa drugo sem što o trošku građana putuju i uzimaju dnevnice čak i za privatna putovanja. Još ne stignu da objasne gdje je i zbog čega jedno putovalo, pojavi se novih troje koji arče budžetski novac, poput Vesne Bratić koja zakupljuje VIP salone po međunarodnim aerodromima za svoje potrebe”, saopštio je Anđušić.

Tvrdi i da je direktor Fonda PIO Dragoslav Šćekić u privatnu posjetu Gazimestanu, na obilježavanje Vidovdana, koji nije zvanični državni praznik, putovao službenim vozilom Fonda i uz dnevnice koje je “takođe uredno uzeo iz Fonda”, kao da je riječ o zvaničnoj državnoj posjeti.

Anđušić podsjeća da su zbog ovoga već tražili da se oglase premijer Krivokapić i ostali nadležni iz Vlade. “Ali su oni očigledno zauzeti istim poslom kao i Šćekić na Gazimestanu – trošenjem budžetskog novca na besmislena putovanja.”

“O kolikom je licemjerju riječ, najbolje svjedoči poređenje njihovih tvrdnji do decembra 2020. godine o ‘prekidu prakse bahatog ponašanja prethodne vlasti’ sa njihovim ponašanjem odmah nakon preuzimanja funkcija. Osim toga što su pompezno na prvu sjednicu Vlade došli taksijem, a odmah nakon sjednice se kući vratili službenim automobilima, što hiljadama eura mjesečno plaćaju konsultante, što su im apsolutno svi ugovori tajni i nedostupni javnosti, što su pokušavali građanima i policijskim službenicima da podmetnu manipulisanje dokazima samo da bi zaštitili zamjenika generalnog sekretara Vlade Nikolu Kandića, što ne umiju da zaustave očiglednu ekonomsku krizu nego građanima dijele ulje, što troše stotine hiljada budžetskog novca na obezbjeđenje ministara i državnih sekretara po ministarstvima kojima ne pripada policijska zaštita… ova vlast ne radi apsolutno ništa drugo”, navodi Anđušić.

Sve ostale populističke teme, kako je kazao, uključujući i “njihove navodne unutarkoalicione sukobe”, služe samo kao “dimna zavjesa dok sprovode svoju agendu ‘srpskog sveta’ i bahato troše budžetski novac u godini za koju se znalo unaprijed da će biti finansijski teška i izazovna zbog dugotrajuće pandemije koronavirusa”.

“Izgleda da je za njih najvažnije stići do Gazimestana i VIP salona na aerodromu o trošku građana Crne Gore, i to sve iz pozicije funkcionera ‘spržene zemlje’, kako vole da nazivaju Crnu Goru”, zaključio je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije