Povežite se sa nama

Vijesti

BORBA: Lideri parlamentarne većine preuzimaju inicijativu i organizuju sastanak bez premijera Krivokapića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lideri parlamentarne većine u narednim danima će organizovati sastanak bez premijera Zdravka Krivokapića, saznaje Borba.

Kako saznajemo, lideri stranaka koji čine većinu u Skupštini Crne Gore su se odlučili na taj korak jer pregovori o rekonstrukciji Vlade tapkaju u mjestu od poslednjeg sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem u zgradi Vlade 6. oktobra.

Lideri su prethodnih dana očekivali od Krivokapića da razriješi nesuglasice u vezi budućeg modela rekonstrukcije Vlade sa potpredsjednikom Dritanom Abazovićem čija je URA nakon poslednjeg sastanka jasno poručila da promjene u izvršnoj vlasti treba da sačekaju odabir članova Tužilačkog savjeta i ocjenu dosadašnjeg učinka svih ministara pojedinačno.

Kako premijer u protekle dvije sedmice povodom rekonstrukcije nije preduzeo apsolutno ništa, lideri partija su se odlučili da preuzmu inicijativu i ubrzo organizuju sastanak na kojem neće biti pozvan Krivokapić.

Nezvanično saznajemo da će na sastanku prisustvovati svi politički subjekti iz redova skupštinske većine, osim URE, koja se još uvijek nije odredila o toj inicijatici.

U redovima pozicionih partija provejava utisak da premijer Krivokapić svjesno održava status kvo kako bi zadržao poziciju, i da zbog toga ne preduzima ništa kako bi se politička kriza riješila na zadovoljstvo svih aktera koji tvore parlamentarnu većinu. Činjenica je da nijedan sastanak predstavnika većine sa premijerom dosada u zgradi Vlade nije rezultirao konkretnim dogovorom ili akcijom aktera tih pregovora i da politički lideri moraju uzeti konce u svoje ruke kako bi započeo proces rekonstrukcije Vlade.

Lideri su stava da je status kvo neodrživ i da se u najskorije vrijeme moraju preduzeti odlučniji koraci kako bi se razriješila novonastala situacija u kojoj 38 poslanika podržava političku reorganizaciju Vlade, nasuprot tri poslanika URE koja se zalažu za ekspertsku-nestranačku Vladu.

Sve u svemu, za očekivati je da će narednih dana započeti odmršavanje Gordijevog čvora-zvanog rekonstrukcija Vlade Crne Gore.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije