Connect with us

Vijesti

Borba saznaje: Završen izvještaj za dešavanja na Cetinju, odluka na Dritanu Abazoviću

Published

on

Dragan Ivanović, predsjednik komisije koja ispituje dešavanja na Cetinju rekao je za Borbu da je kompletan izvještaj povodom tih dešavanja predat juče Vladinom birou za bezbjednost, i da je trenutno u fazi pregleda.

Iz Vlade će se, očekujemo, ovih dana izjasniti povodom dešavanja 5. septembra na Cetinju.

Na čelu Vladinog biroa za bezbjednost je Dritan Abazović. Odluka za sva dalja dešavanja, i Vladina saopštenja iz izvještaja su sada na njemu. Da li će javnost bili upoznata sa sadržajem izvještaja ostaje da se vidi jer se dokument trenutno vodi pod stepenom tajnosti.

Prošlo je više od mjesec dana, tačnije 35 dana od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. U tom periodu svjedočili smo i još jednom ustoličenju koje je proteklo u sasvim drugačijoj atmosferi.

Premijer Zdravko Krivokapić obećao je da će se nedjelju dana nakon ustoličenja sve znati o ovim dešavanjima. Prošlo je 35 dana od tih dešavanja. Sastavljanje izvještaja je očigledno predstavljalo obiman posao, i u tome može biti razlog ovolikog kašnjenja.

Podsjećanja radi, tokom dešavanja na Cetinju bio je priveden bivši direktor policije Veselin Veljović, kao i neki pripadnici tzv. komitskog pokreta. Svi oni su pušteni da se brane sa slobode.

Najsvježiji slučaj je privođenje Nena Kaluđerovića, a koji je priveden zbog navodnih terorističkih akata. Nakon njegovog privođenja grupa Cetinjana je blokirala kružni tok. Simptomatično je da se toliki broj Cetinjana tako brzo organizovao da protestuje povodom privođenja njihovog sugrađanina.

U toku je i formiranje izvještaja o dešavanjima na Cetinju, a na čelu te komisije je Dragan Ivanović, poslanik Socijalističke Narodne Partije. Smatrao je će izvještaj biti gotov već prošlog vikenda, ali očigledno se zbog obima posla cijeli proces odužio.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije