Connect with us

Vijesti

BORBA TVRDI: Ukoliko URA-i ne prođe ucjena sa ekspertskom Vladom, praviće manjinsku uz svesrdnu podršku DPS-a!

Published

on

GP URA ozbiljno razmatra ideju da zajedno sa manjinskim partijama i jednom opozicionom, a uz podršku DPS-a, formira manjinsku vladu, saznaje BORBA iz svojih izvora.

Ukoliko ucjena ostatka parlamentarne većine sa ekspertskom vladom ne da rezultate, a sve su izgledi da neće, URA je spremila plan B koji se uveliko razrađuje, a koji podrazuimijeva formiranje manjinske vlade sa strankama manjinskih naroda i još jednom opozicionom strankom koja bi funkcionisala uz podršku DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Kako saznajemo, većini članova Glavnog odbora GP URA prihvatljivija je opcija manjinske vlade, čak i u odnosu na trenutnu ekspertsku, a da ne govorimo koliko je za njih neprihvatljiva varijanta da politički predstavnici Srba u Crnoj Gori uđu u Vladu.

Kako bi dodatni razradili koncept maninske vlade, predstavnici URA-e u stupili su u kontakt sa liderom jedne opozicione partije sa kojim bi u narednom periodu trebalo da organizuju sastanak.

Koliko je taj plan realan, najbolje potvrđuje to da se na sastanku Sekretarijata URA-ine podružnice- CIVIS-a raspravljalo o pregovorima koji bi trebalo da se vode u narednom periodu sa nekim opozicionim prvacima, a koji bi vodili formiranju manjinske vlade.

Dakle, većinski dio članstva URA-e razmišlja da traži političku podršku DPS-a i to u trenutku kada se otkrivaju nova nepočinstva njihovog lidera Milo Đukanovića.

Priče o URA-inoj doslednosti, po pitanju ekspertske  potpuno su deplasirane, nakon saznanja da uporedo sa razgovorima o rekonstrukciji aktuelne Vlade, pripremaju sa opozicijom njenu zamjenu u vidu manjinske.

Ove URA-ine tendencije samo potvrđuju tezu da njen lider Dritan Abazović nema kontrolu nad svojim članstvom koje prima instrukcije samo od vlasnika Vijesti Željka Ivanovića i Miška Perovića. Da li će Abazović uspjeti i ovog puta da nametne svoj stav u GP URA ili će bit nadglasan, ostaje da se vidi!

Da li je URA spremna da ovim činom svjesnog političkom samoubistva, poput Pozitivne Crne Gore, bude upisana u savremenoj političkoj istoriji kao još jedan politički subjekt koji  je žrtvovan zarad interesa Druge familije i DPS-a?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije