Povežite se sa nama

Vijesti

ČIJI JE?: Međudržavna komisija o vlasništvu nad “Jadranom”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora i Hrvatska postigle su saglasnost o formiranju međudržavne komisije koja bi se na detaljniji način posvetila rješavanju pitanja broda „Jadran“, s obzirom na različita tumačenja kome brod pripada. To se navodi u Informaciji Vlade Crne Gore o saradnji sa susjednim zemljama, koja je juče objavljena.

Kako se ističe, sveukupni odnosi Crne Gore i Republike Hrvatske mogu se ocijeniti kao prijateljski. Od obnove crnogorske nezavisnosti, navodi se, Republika Hrvatska našoj državi u kontinuitetu pruža političku i ekspertsku pomoć neophodnu za brži napredak Crne Gore na putu evropske integracije.

– Tokom zvanične posjete ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića Zagrebu, postignut je dogovor da se obnovi rad Međuvladinog mješovotog odbora (MMO) za sprovođenje Sporazuma o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj, koji je bio u zastoju od 2018. godine – navedeno je u informaciji.

Istaknuto je da će se ovim ostvariti saradnja u pitanjima koje imaju nemjerljivi značaj za položaj i ostvarivanje prava pripadnika nacionalnih zajednica u obje države, a koji predstavjaju kvalitetnu poveznicu koja obogaćuje ukupne bilateralne odnose.

– Postignuta je i saglasnost o formiranju međudržavne komisije koja bi se na detaljniji način posvetila rješavanju pitanja broda ‘Jadran’, s obzirom na različita tumačenja kome brod pripada – piše u tekstu Informacije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije