Povežite se sa nama

Vijesti

Delić: Izvjesno da će 5. januara biti izabran predsjednik Skupštine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izvjesno je da će na sjednici lokalnog parlamenta u Mojkovcu koja je zakazana za 5. januar biti izabran predsjednik Skupštine opštine i time će nova koalicija preuzeti vlast – kazao je za Pobjedu nosilac liste „Za budućnost Mojkovca“ Vesko Delić.

On je pojasnio da ovih dana vode intenzivne pregovore i da se gotovo svaki dan sastaju, ali da, dok ne postignu konačan dogovor, ne mogu ništa govoriti.

– Još uvijek nije zvanično ko će biti predsjednik Skupštine i dogovor je takav da ne izlazimo u javnost dok ne usaglasimo i za sve ostale funkcije, a ne samo za predsjednika lokalnog parlamenta – istakao je Delić.

U noći izbora 5. decembra jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da će upravo Delić biti novi predsjednik Opštine, a to je nedavno saopštila i Tatjana Simić iz Demokratske Crne Gore.

Delić je za Pobjedu kazao da to još uvijek nije zvanično i dodao je da će se o tome dogovoriti u narednim danima nakon čega će obavijestiti javnost.

Na lokalnom nivou, naveo je, nema nesuglasica između koalicija koje su na državnom u čestim sukobima.

– Ono što se na državnom nivou dešava nije umnogome uticalo na naše odnose ovdje. Već dugi niz godina imamo dobre odnose kada je u pitanju opozicija, a sad vlast u Mojkovcu – zaključio je Delić.

Na lokalnim izborima održanim u Mojkovcu 5. decembra koalicija „Za budućnost Mojkovca“ osvojila je osam mandata, Demokrate četiri, Ura i grupa građana „Ne damo Mojkovac“ po dva, dok je Ujedinjena Crna Gora dobila jedan mandat. Sa druge strane, koalicija DPS-SD-LP osvojila je 14 mandata

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije