Connect with us

Vijesti

KRIVOKAPIĆ U PLJEVLJIMA SA ZDRAVSTVENIM RADNICIMA: Cilj da zadržimo ljudski potencijal

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, današnju radnu posjetu opštini Pljevlja, započeo je obilaskom Opšte bolnice. Tom prilikom se zahvalio  novom menadžmentu te zdravstvene ustanove na, kako je naglasio, nesebičnom zalaganju čitavog bolničkog osoblja, koje u skromnim uslovima omogućava što većem broju pacijenata ostvarenje zdravstvene zaštite.

– Pored ekonomije, Vlada se iskreno i temeljno okreće obrazovanju i zdravstvu. Naš glavni zadatak je da zadržimo naš svježi, ljudski potencijal i da on bude uposlen. To važi i za one najškolovanije u našem sistemu zdravstvene zaštite, ali i za sve druge profesionalce koji treba na svom ognjištu da nađu motiv, razlog i smisao svog ostanka i da tu, među svojima, sebe utkaju u bolju i izvjesniju zajedničku budućnost, stvarajući dodatne vrijednosti i novi, viši životni kvalitet – poručio je Krivokapić.

Premijera  je dočekao direktor ove zdravstvene ustanove dr Saša Grbović, sa saradnicima, koji ga je upoznao sa bogatom, viševjekovnom tradicijom zdravstvene zaštite u ovom kraju, ali i sa problemima i uspjesima koje bilježi javna zdravstvena ustanova, naročito u vremenu velikih izazova koje diktira pandemija COVID-19.

Izgradnja nove zgrade bolnice

Krivokapiuć je naglasio da su infrastrukturni problemi veliki, ali da je Vlada okrenuta građenju boljih uslova za prevenciju i liječenje crnogorskih građana. Premijer Krivokapić kazao je da će Vlada učiniti sve da do kraja sprovede projekat izgradnje nove zgrade Opšte bolnice.

Direktor Opšte bolnice Saša Grbović, izražavajući poštovanje zbog pažnje koju je premijer svojom posjetom ukazao svim radnicima bolnice, kazao je da se mora naći model kako bi se, naročito najstručniji kadar, zadržao na radnim mjestima u ovom gradu sjevera, te da je problem bolničkog smještajnog kapaciteta konstantan.

Grbović izrazio je nadu da će predviđeni novi bolnički kapaciteti, u narednom periodu, umnogome relaksirati rad ove ustanove i osvježiti životnu perspektivu građana Pljevalja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije