Connect with us

Vijesti

MEDOKS: Savjetovala sam Vladu da sprovede istragu o Cetinju

Published

on

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks kazala je da je savjetovala Vladu da sprovede istragu o događajima na Cetinju

“U mojim razgovorima sa vlastima ovdje u to vrijeme sam izjavila da upravo zbog toga što su postojali mnogi uglovi gledanja i mišljenja u vezi sa tim šta se dogodilo na Cetinju, da bi bilo primjereno da Vlada sprovede javnu istragu kako bi nezavisno utvrdila da li nešto iz toga može da se nauči”, kazala je Medoks u intervjuu za Pobjedu.

Ona je rekla da shvata da je taj postupak u toku.

“Sprovođenje ovakve istrage bi trebalo da omogući da se dešavanja razmotre na objektivan način, kao i da se pravi ljudi pozovu na odgovornost”, navela je Medoks.

Ona je kazala da je apelovala na sve susjede Crne Gore da poštuju njen suverenitet kao nezavisne nacije.

“Oni koji žive na teritoriji Crne Gore trebalo bi da odlučuju o njenoj budućnosti” rekla je Medoks.

Ona je istakla da je sloboda vjeroispovijesti i uvjerenja važno načelo i da bi trebalo da se odnosi na sve vjere, ali takođe i na pravo da se ne vjeruje.

Medoks je ocijenila da sve države na svjetskom nivou imaju neujednačene rezultate kada je u pitanju kovid, navodeći da to nije iznenađujuće s obzirom da je ovo bio novi virus.

“Što se tiče Crne Gore, program vakcinacije vidim kao jedan od relativnih uspjeha – imate jednu od najvećih stopa prihvatanja vakcinacije na Zapadnom Balkanu”, rekla je Medoks.

Ona je kazala da još treba mnogo toga da se uradi, ohrabrila širu populaciju da se vakciniše u većoj mjeri.

“U Ujedinjenom Kraljevstvu smo pokazali da se većom upotrebom vakcina zaista mogu smanjiti broj hospitalizovanih i stopa smrtnih slučajeva”, navela je Medoks.

1 Comment

1 Komentar

  1. Tito

    24.10.2021. at 09:40

    Kako onda podrzavate Brdjanina, kada je on vodio akciju bacanja suzavca i gumenih metaka na goliruki narod, kiji je murno protestvovao.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije