Connect with us

Vijesti

PARTIJSKI KANDIDATI: Na konkurs za direktora Luke Bar prijavljeno pet kandidata

Published

on

U AD Luka Bar otvorene su koverte sa prijavama na konkurs za izvršnog direktora najveće domaće luke u većinskom državnom vlasništvu.

Kako “Dan” saznaje, za tu funkciju na konkurs raspisan 27. avgusta ove godine, prijavilo se pet kandidata: Ilija Pješčić, Savo Vujošević, Dejan Keković, Momčilo Jelić i Željko Ivanović.

Objavljivanje imena zainteresovanih kandidata za novog izvršnog direktora Luke Bar bilo je juče glavna tema u gradu pod Rumijom, a najbrojniji su bili komentarii vezani za još uvijek nemoguć uvid u radne i druge biografije Kekovića i Jelića. Kad je riječ o Pješčiću, Vujoševiću i Ivanoviću, onda se konstatuje da Ivanović ima ubjedljivo najviše iskustva u radu Kompanije, jer je do 2017. godine radio u Luci, a sad svoje veliko znanje u struci prenosi studentima kao predavač na visokoškolskim ustanovama.

Ono što je izazvalo iznenađenje jeste prijava na konkurs Pješčića i Vujoševića, jer se ranije spekulisalo da je funkcija izvršnog direktora AD Luka Bar pripala Demokratama, zbog čega je kao glavni kandidat nakon određenih dešavanja u Luci viđen upravo Pješčić, funkcioner barskog odbora Demokrata. Takođe, Pješčić je od ove godine član Borda AD “Marina” Bar.

Međutim, moguće da se nešto promjenilo u ranijem koalicionim sporazumu, jer je protivkandidat Pješčiću funkciner DEMOSA Savo Vujošević, predsjednik barskog odbora te stranke, a od ove godine i član lučkog borda direktora.

Ko će od prijavljenih sjesti u fotelju dr Dede Đelovića, koji je od 22. jula vršilac dužnosti izvršnog direktora AD Luka Bar, ostaje da se nagađa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije