Povežite se sa nama

Vijesti

PREUZEO KONTROLU NAD NACIONALNIM PARKOVIMA: „Tetak Krivokapić“ profesionalizuje radno mjesto za svoje kadrove

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izvori Pobjede tvrde da je u pitanju dogovorena šema sa premijerom i ministrom Mitrovićem kako bi Popović partijski bio zbrinut uz profesionalni ugovor. Popović nema bilo kakvog iskustva u rukovođenju državnim kompanijama, pa nije poznato kakvo bi to ,,poboljšanje“ uslijedilo nakon njegovog profesionalnog angažmana

Novi direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Aleksandar Bulatović, koji je u rođačkim vezama sa premijerom, poslao je Vladi Zdravka Krivokapića dopis sa zahtjevom da predsjednik Upravnog odbora Nebojša Popović dobije profesionalni ugovor u toj državnoj kompaniji.

Popović je do sada honorarno obavljao taj posao i za svoj rad do sada je dobijao oko 350 eura mjesečno. U slučaju da Vlada, odnosno resorni ministar, odluči da predsjednik UO Nacionalni parkovi ima profesionalni ugovor, Popović bi primao platu oko 1.500 eura mjesečno.

Nebojša Popović, bivši novinar Sputnjika, slovi za kadar blizak Krivokapiću i Marku Milačiću.

UGOVOR

– Obraćam se sa prijedlogom da sklopi profesionalni ugovor sa predsjednikom Upravnog odbora Nacionalnih parkova Nebojšom Popovićem koji je od značaja za upravljanje i unapređenje radi efikasnijeg odlučivanja i temeljnog pristupa u donošenju odluka – navodi se u dopisu Bulatovića ministru prostornog planiranja i urbanizma Ratku Mitroviću, a u koji je Pobjeda imala uvid.

Izvori Pobjede tvrde da je u pitanju dogovorena šema sa premijerom i ministrom Mitrovićem kako bi Popović partijski bio zbrinut uz profesionalni ugovor. Popović nema bilo kakvog iskustva u rukovođenju državnim kompanijama, pa nije poznato kakvo bi to ,,poboljšanj“e uslijedilo nakon njegovog profesionalnog angažmana.

Zanimljivo je da je bivša direktorica UO Nacionalnih parkova Marina Jočić obavljala taj posao za honorar od 350 eura i nikome iz Krivokapićeve Vlade nije padalo na pamet da to mjesto profesionalizuje.

U pitanju je prvi potez novog direktora nakon što je došao na funkciju direktora Nacionalnih parkova.

SMJENA

Iz DF-a je tim povodom zvanično od Vlade zatražemo da smijeni Bulatovića za kojeg decidno tvrde da mu je Krivokapić tetak, optužujući premijera za nepotizam.

– Aleksandar Bulatović par dana nakon imenovanja na mjesto direktora Nacionalnih parkova tražio je profesionalni ugovor za predsjednika Upravnog odbora Nebojšu Popovića po kojem bi predsjednik UO primao platu od preko 1.500 eura, u preduzeću gdje je prosječna plata 350 eura. Ukoliko je Vladi zaista stalo do dobrobiti Nacionalnih parkova, već sjutra treba da smijeni ova dva lica kojima je očito jedini cilj da do kraja finansijski unište ovo preduzeće – naveo je DF u javnom saopštenju.

Vlada Crne Gore razriješila je 16. decembra Jelenu Kljajević sa dužnosti direktorice Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, a na tu dužnost imenovala Aleksandra Bulatovića, profesora fizičkog vaspitanja. Jelena Kljajević je bila kadar Demokratske narodne partije u čiju zaštitu su stali sindikat i radnici tog preduzeća.

U obrazloženju za smjenu Kljajević, ministar ekologije Ratko Mitrović je naveo da je „Upravni odbor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore dao negativno mišljenje o zakonitosti rada i rezultatima poslovanja direktorice i konstatovano je zabrinjavajuće stanje u svim aspektima u JP NPCG, a o čemu je obaviještena i javnost“.

– Svojim nesavjesnim radom Jelena Kljajević je dovela u blokadu račun JP NPCG i time onemogućila isplatu zarada zaposlenima u narednom periodu. Takođe je u prethodnom periodu oglašavanjem preko medija i iznošenjem međusobnih pritužbi ugrozila integritet Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore – piše, između ostalog, u obrazloženju.

Nakon što je Vlada Crne Gore razriješila Jelenu Kljajević sa dužnosti direktorice Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, a na tu dužnost imenovala Aleksandra Bulatovića, profesora fizičkog vaspitanja, reagovali su iz Demokratske narodne partije čiji je ona član.

Reagujući na odluku Vlade, oni su poručili da će „glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić“.

– Demokratska narodna partija obavještava javnost da je odlukom odumiruće Vlade Zdravka Krivokapića smijenjena direktorica Nacionalnih parkova Jelena Kljajević, i to u sramnoj kadrovskoj kombinatorici Zdravka Krivokapića, Ratka Mitrovića i Žane Praščević-Milačić – saopšteno je tada iz DNP-a. Poslanici te partije juče su podržali interpelacije protiv ministara Stijovića i Radulovića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije