Connect with us

Vijesti

RAKOVIĆ: Hrvatsku djecu od vrtića uče da mrze Srbe

Published

on

Istoričar Aleksandar Raković kazao je na Televiziji Pink, u emisiji o zločinačkoj akciji „Oluja“, da u Hrvatskoj od vrtića vaspitavaju djecu da mrze Srbe. Vidimo, kaže, takve primjere svuda, posebno kada je riječ o proslavama uspjeha hrvatskih sportista.

S tim u vezi, kaže Raković, najteži trenutak u životu mu je bio kada je pao Knin i kada se hrvatska zastava zavijorila na kninskoj tvrđavi, u prisustvu hrvatskog rukovodstva i znamenitih sportista. Poslije pada Knina pa svih redom gubitaka naših krajiških gradova do pada Sanskog Mosta, odlaska Srba iz Sarajeva i okupacije Kosova i Metohije i izgona Srba, naglašava Raković, sve te tragedije su postale za nas bolna rutina.

Raković je kazao da nije samo riječ o ideologiji i namjerama hrvatskih pravaša i frankovaca da Srba ne bude zapadno od Drine, već da su vijek i po njihovi ideolozi razvijali programe da Srba ne bude ni do Timoka. S tim u vezi i treba tumačiti frankovačke namjere da u okupiranoj Srbiji i Crnoj Gori tokom Prvog svjetskog rata pohrvaćuju stanovništvo preko preko nametnutog školstva.

Kulminacija takvih zlih namjera je genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svetskom ratu na prostoru Nezavisne Države Hrvatske. Stoga je Tuđmanova Hrvatska, kaže Raković, privela kraju te projekte da Srba u Hrvatskoj više ne bude, da posle zločinačke akcije „Oluja“ ne ostane više ni jedan Srbin.

Pritom, tvrdi Raković, Republika Hrvatska crpi kontinuitet sa Nezavisnom Državom Hrvatskom preko sjećanja na događaje u Blajburgu, kroz sponu sa sportskim takmičenjima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, današnjoj fudbalskoj ikonografiji pa čak i činjenici da je Hrvatska nedavno igrala u crnim dresovima s varijantom šahovnice na grbu koja potiče iz Nezavisne Države Hrvatske, a ima još brojnih primjera.

Posebno je naglasio kako nije slučajno što hrvatska reprezentacija igra u crnim, a crnogorska u zelenim dresovima jer to treba da demonstrira silu prema Srbima.

Čak je i Zoran Milanović morao da izmisli da dio njegove porodice potiče iz ustaške matrice jer se bez tih glasova utemeljenih na srbofobiji u Hrvatskoj ne može osvojiti vlast, tvrdi Raković. Stoga za znatan broj Hrvata nije nikakva uvreda ni da im kažete da su ustaše.

Raković je zaključio kako se stalno mora govoriti da su hrvatski i muslimanski separatisti, koji su izvršili oružanu agresiju na Jugoslaviju, najodgovorniji za preko sto hiljada stradalih od 1991. do 1995. i da se opšta krivica nipošto ne može prebaciti na srpski narod jer je branio jugoslovensku državu koju je 1918. i stvorio.

1 Comment

1 Komentar

  1. RiR

    07.08.2021. at 14:18

    A sto Srbi uče djecu —da LAŽU i tudje slanje !
    Rakovic laprdalo !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije