Connect with us

Vijesti

SPAJIĆ – MALI: Unaprijediti ekonomsku saradnju Crne Gore i Srbije

Published

on

Postoji dosta potencijala za unapređenje ekonomske saradnje između Crne Gore i Srbije, kako bi se ostvarili brojni benefiti za privredu i građane dvije države, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i ministra finansija u Vladi Republike Srbije Siniše Malog

Kako je saopšteno iz crnogrskog Ministarstva finansija, a na sastanku je bilo riječi o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, za koju je ocijenjeno da je dobra, ali i da postoji prostora za njen dalji napredak.

“Ministri su se saglasili da su imali veoma konstruktivan sastanak, na kojem su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Evropi i svijetu, s obzirom na pandemiju korona virusa koja ima značajan uticaj na svjetsku ekonomiju”, saopšteno je uz Spajićevog resora.

Na sastanku je bilo riječi i o inicijativi „Open Balkan“ i o prednostima koje ona donosi državama koje su uključene u taj proces.

“Spajić i Mali su razgovarali o više potencijalnih zajedničkih projekata između Crne Gore i Srbije, a u narednom periodu će biti intenzivirane aktivnosti kako bi se ti projekti i realizovali”, navodi se u saopštenju.

1 Comment

1 Komentar

  1. Mico

    03.08.2021. at 19:18

    Spajic je zaista MALI.
    U svakom pogledu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije