Connect with us

Vijesti

SRBI ZGROŽENI: Abazović danas sjedio sa Kurtijem nakon jučerašnjih nemira na Kosovu i nije branio Srbe

Published

on

“Ukoliko zaista želimo da naše države postanu punopravne članice EU i da živimo u skladu sa evropskim vrijednostima, moramo promijeniti način ponašanja. Ne možemo na svojim granicama vidjeti neprijatelje, već prijatelje i partnere na zadatku izgradnje ekonomski jačeg regiona. Naš cilj je da granice budu nevidljive, da poboljšamo mobilnost i obnovimo porušene mostove prijateljstva među državama Balkana”, izjavio je Dritan Abazović, vicepremijer Vlade Crne Gore u Skoplju gdje se održava Western Balkan Summit.

U ovoj izjavi Abazovića ne bi bilo ništa sporno, da pored njega na Samitu nije sjedio i premijer države Kosovo Aljbin Kurti, pišu srpski mediji.

Dan poslije “nasilja koji su Kurtijevi teroristi izvršili nad golorukim srpskim narodom na Kosmetu”, navode, crnogorski vicepremijer i lider Zelene URE “nije našao za shodno da promukne jednu riječ osude za jezive scene od juče”.

“Moramo pomjeriti fokus sa negativnih tema koje svakodnevno truju javni prostor, na one koje su zaista bitne, a koje se tiču izgradnje nezavisnih institucija, bolje distribucije pravde, infrastrukturne povezanosti, kao i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“, ukazao je potpredsjednik Vlade.

Glasno jučerašnje ćutanje Vlade Crne Gore, njenog premijera i vicepremijera, kao i ogromne većine ostalih partija, osim jasne reakcije Demokrtaskog fronta, jeziva je i zabrinjavajuća činjenica,  tvrde.

Srpski mediji pišu da Abazović “sjedi pored Kurtija, koji na mirne Srbe svako malo šalje do zuba naoružane teroriste, koji provociraju i pucaju na narod”, a dok govori o “trovanju javnog prostora”, kažu, “ne misli na bojne otrove, šok bombe i suzavce kojima su Kurtijevi specijalci zasuli srpski narod juče na Kosmetu”. O teško ranjenom Sofronijeviću i krvi je pala juče, Abazović opet ni slova, ni riječi osude, izričiti su.

O “nevidljivim granicama” vicepremijer Abazović bi pored Kurtija, mogao i morao da priupita i albanskog premijera Edija Ramu šta je mislio kada je prije samo neki dan (opet) rekao da mu je san ujedinjenje Kosova i Albanije u jednu, zajedničku državu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije