Connect with us

COVID-19

TIVAT: Zatvaraju Solila i Gradski park, mješovite patrole pojačaće kontrolu poštovanja mjera

Published

on

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje naložio je, na danas održanom sastanku, zatvaranje Solila i Velikog gradskog parka.

„Za sada nećemo zatvarati šetališta, međutim ukoliko situacija kroz sedam dana ne bude bolja, bićemo prinuđeni da učinimo i ovaj nepopularan korak“, rekao je predsjednik Opštine Željko Komnenović.

On kaže kako se stiče utisak da građani ne doživljavaju ozbiljnom činjenicu da se i dalje na dnevnom nivou bilježi značajan broj novozaraženih osoba.

Navodi da pojedinci kojima je izdato rješenje o samoizolaciji šetaju gradom i vjeruju da će proći nesankcionisano.

“Osuđujemo ovakvo ponašanje i u dogovoru sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat pooštrićemo kontrole ovih lica“, naglasio je Komnenović, ističući da je nezadovoljan ovim aspektom rada policije, te da je ovo glavni problem sa kojim se Tivat suočava.

Iz Doma zdravlja Tivat su saopštili da je u Tivtu 299 aktivno zaraženih koronavirusom, a 20 ljudi iz Tivta je do sada preminulo.

Direktorica ove javne ustanove dr Jasminka Anđelić rekla je kako zbog većeg broja oboljelih medicinskih radnika nema uslova da se rad Doma zdravlja organizuje u dvije smjene.

U Dom zdravlja stiglo je 20 vakcina za medicinske radnike, dok se za vakcinaciju do sada prijavilo preko 300 lica starijih od 80 godina.

Komandir OB Tivat Ljubiša Rovčanin rekao je da će biti organizovane mješovite patrole koje će činiti službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor, pripadnici Službe zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Tivta, kao i službenici OB Tivat”, kazali su iz te Opštine.

Oni će zajedničkim snagama sporovoditi kontrolu primjene mjera od strane građana i zatečeni prekršaji će biti sankcionisani.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije