Connect with us

Vijesti

UP: Utvđujemo da li su naši službenici na Cetinju prekoračili ovlašćenja

Published

on

Policajci su juče tokom pretresa lokala koji drže braća Roganović nanijeli povrede jednom Cetinjaninu

Uprava policije utvđuje da li su sinoć na Cetinju njihovi službenici prekoračili granicu svojih ovlašćenja prilikom kontrole bezbjednosno interesantnih osoba.

U zvaničnom saopštenju objašnjavaju da će, bez obzira na to što utvrdi postupak, “nastaviti da preduzimaju mjere i radnje usmjerene na organizovane kriminalne grupe, operativno interesantna lica i sa njima druga povezana lica, a sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbjednosne situacije2.

Prema video snimku koji je objavljen, policajci su juče tokom pretresa lokala koji drže braća Roganović nanijeli povrede jednom Cetinjaninu.

“Apsolutno poštujući osnovna ljudska prava, pokrenute su interne procedure koje se odnose na utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni slučaj. Bez daljeg odlaganja o raspoloživim saznanjima obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao organizaciona jedinica koja je nadležna za kontrolu zakonitosti vršenja policijskih poslova, naročito u pogledu poštovanja i zaštite ljudskih prava prilikom izvršavanja policijskih zadataka i primjeni policijskih ovlašćenja”, piše u saopštenju Uprave policije.

Ističu da će UP, ukoliko se na osnovu preduzetih mjera i radnji utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv službenika koji su učestovali u predmetnoj aktivnosti, biti inicirano pokretanje odgovarajućih postupaka sa ciljem utvrđivanja njihove odgovornosti.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    30.07.2021. at 07:38

    SRAMNO ,
    nasilnici ,sto treba danima da utvrđuju očigledno…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije