Povežite se sa nama

Vijesti

Vučurović: Nema krupnije afere u Evropi u koju nije uključen Milo Đukanović

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izgleda da nema krupnije afere u Evropi u koju nije uključen Milo Đukanović, što je i očekivano ako se zna priroda njegove vlasti. I to nije sve, tek će se otkrivati nove afere, isplivavati novi dokazi, jer ne može se sakriti kriminal koji traje trideset godina, kazao je za IN4S poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović komentarišući poslednju korupcionašku aferu tešku 20 miliona evra za koju se, takođe, sumnjiči i Đukanović.

Naime, nekadašnji albanski naftni tajkun, Rezart Tači, pomenuo je crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u slučaju sumnjivih milionskih isplata, o kojima italijanska i albanska policija vode istragu.

Tači se, kako prenose albanski mediji, udružio sa grupom italijanskih državljana radi transfera oko 20 miliona eura na račune albanskih banaka, kako policija u Italiji ne bi blokirala taj novac. Za operacije međunarodnih isplata novca, prema transkrpitima Tačijevih prisluškivanih razgovora, albanski biznismen intervenisao je kod Đukanovića.

Vučurović ističe da je Đukanović u svoje kriminalno kolo uvezao djelove tužilaštva, sudstva, ANB, policije, i zato je izbjegavao suočavanje sa pravdom.

„Naravno, pitanje je dana kada će pravda i zakon zakucati na vrata Prve familije i onih koji su sa njima sarađivali i zloupotrebom institucija štitili predsjednika DPS. Da je DF u vladi i da se demontaža bivšeg režima odvijala odlučno i hrabro kako smo mi predlagali, kao i u drugim državama koje su nakon više decenija smijenile svoje diktature, Đukanović bi odavno bio procesuiran, a vjerovatno i iza rešetaka“, kaže Vučurović.

Prema njegovim riječima, da bi Crna Gora krenula naprijed, Milo Đukanović mora odgovarati pred zakonom, a njegova partija zabranjena kao političko krilo mafije.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
15.11.2021. 09:40

…još jedan stručnjak sa NK fakulteta / NK je iznjedrio dobar dio četnikuša i četnika /
srbalj. koji sve zna a i izvrće —pravi srbin !

Sponzor

Najčitanije