Povežite se sa nama

Vijesti

ŽENSKI KLUB SKUPŠTINE: Ubistvo mlade žene u Tuzima je alarm za sve institucije sistema

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ženski klub Skupštine Crne Gore najoštrije osuđuje događaj u Karabuškom Polju, gdje je ugašen jedan mladi život. Ovaj događaj je samo ogolilo sve učestalije, vrlo nemarno postupanje državnih organa kada je u pitanju nasilje u porodici, a koje nerijetko za ishod ima ubistvo žrtve nažalost uglavnom mladih žena.

Ovaj događaj je alarm za sve institucije sistema centar za socijalni rad, policiju,  a i  tužilaštvo i sudstvo koje ne pokazuju dovoljno volje da se adekvatno, pravovremeno i efikasno obračunaju sa nasilnicima i preduprijede tragučne događaje. U ovom slučaju se radilo o povratniku, koji je upućivao prijetnje na koje je žrtva upozoravala nadležne organe, ali nažalost institucije sistema su zakazale…Dokle više…

Vrijeme korone, zaključavanje, gubici radnih mjesta, siromaštvo samo su katalizatorii nasilja u porodici i zato institucije sistema  moraju da pokažu snagu, da zaštite žene i djecu, koje su najčešće žrtve nasilaja a ne da dozvole nasilnicama, povratnicima da se slobodno kreću i sprovede svoje monstruozne naume.

Tražimo da se pod hitno ispita odgovornost policijskih službenika koji su postupali po prijavama u ovom slučaja i svih onih u tužilaštvu koji su dozvolili da se uprkos vapajima i upozorenjima žrtve desi ovakav zločin koji je očigledno mogao biti preveniran. Iskazujemo zabrinutst i pitamo se koliko još treba žrtava da bi nadležni organi počeli da rade svoj posao.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije