Connect with us

Društvo

VLADA: Smijenjeni Lazović, Baković, Spičanović i ostali pomoćnici direktora Uprave policije

Published

on

Sistematizacijom je predviđeno pet pomoćničkih mjesta. Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektor kriminalističke policije spojeni su u jedan

Pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović, Enis Baković, Dejan Đurović, Vesko Damjanović, Dragan Blagojević, Drago Spičanović i Zoran Tomčić smijenjeni su večeras sa funkcija, potvrđeno je iz kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Abazović je i prije par dana najavio smjene u Upravi policije kojom rukovodi Zoran Brđanin.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade, potvrđeno je da je Vlada usvojila sistematizaciju, nakon čega su glasali za razrješenje pomoćnika.

Tom sistematizacijom predviđeno je znatno manje pomoćničkih mjesta, a Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektor kriminalističke policije spojeni su u jedan.

Pojašnjeno je da će biti pet sektora i da će Brđanin dok formalno ne bude izabran za direktora obavljati funkciju i pomoćnika za Sektor opšte nadležnosti.

Navodno, Brđanin ima spremna rješenja za svako pomoćničko mjesto.

Brđanin je već prvog dana kada je preuzeo kormilo policije ponudio pomoćnicima da sami podnesu ostavke, što su oni odbili, jer su objasnili da iza njih stoje zapaženi učinci i izvandredni rezultati.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije