Connect with us

Društvo

VUJIČIĆ: Zdravlje i životi su dovedeni na ivicu provalije zbog dodvoravanja Vučiću

Published

on

Dok nas ministarka zdravlja i potpredsjednik Vlade slavodobitno informišu o konačnom dolasku vakcina u simboličnoj količini od 2000 komada koje, kako rekoše, donira bratska Srbija, ne možemo a da se ne zapitamo odakle pravo novoj vlasti da se igra sa  zdravljem i razumom naših građana, pitala je Dubravka Vujičić, potpredsjednica Liberalne partije.

U saopštenju dostavljenom Portalu Luča ona ističe: “Odbiti 15000 vakcina kojima se mogla započeti vakcinacija već krajem januara i kojom bi se mogla imunizovati trećina stanovništva, a istovremeno moliti za pomoć Srbiju i čekati njihovu donaciju od 2000 vakcina, je u najmanju ruku neodgovorno.”

Posebno se, kaže, postavlja pitanja u kojem je to svojstvu Andrija Mandić, jedan od lidera DF i “srpskog sveta” u Crnoj Gori, dogovarao sa predsjednikom Srbije ovakve međunarodne poslove.

“Da li je Mandić neformalni lider Vlade ili samo glasnogovornik suštinskog šefa ove vlasti iz Beograda? Poštovana ministarsko, rekli ste da se ne bavite politikom i da je sve što vam spominjemo politikanstvo, ako je to tako zašto dozvoliste da vam Andrija Mandić  dogovara nabavke vakcine  koje će stići baš sada, slučajno, u jeku kampanje u Nikšiću? Ne da nije slučajno, nego je vrlo namjerno i zlonamjerno”, kazala je Vujičić.

Kako je istakla, takvi postupci su upravo politikanstvo.

“No narod Crne Gore i Nikšića  sve vidi i dobro razumije, kao što vidi da se stanje u zdravstvu pogoršava, zdravstveni radnici su na izmaku, ljekova skoro da nema, budžet usvojen nije, a teških slučajeva i preminulih je sve više. Ko će snositi odgovornost za sve navedeno i smoći snage da nakon svega stane pred građane čije zdravlje i životi su dovedeni na ivicu provalije a čitav sistem u haosu,  zbog prikupljanja nekoliko glasova na izborima i dodvoravanju liderima država regiona?”, pitala je Dubravka Vujičić, potpredsjednica Liberalne partije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije