Connect with us

Društvo

VUKOVIĆ: Podgorica može postati konkurentna turistička destinacija

Published

on

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, direktorica Turističke organizacije Podgorica Irena Rogošić i istorijski pedagog Vanja Vuković predstavili su danas rezultate rada Turističke organizacije u protekloj godini, ali najavili i predstojeće aktivnosti. Vuković je istakao da vjeruje da Podgorica može postati turistička destinacija konkurentna drugim turističkim centrima, te podsjetio na njenu bogatu ponudu, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Turistička organizacija na pravi način prepoznaje potencijale našeg grada, a promo filmovi koje su kolege pripremile vjerno prikazuju ljepote Podgorice. Da nije bilo koronavirusa, nemam dilemu da bismo prošle i ove godine imali fantastične rezultate”, kazao je Vuković i dodao da očekuje da će se rezultati rada i turistički potencijal Podgorice u punom kapacitetu iskoristiti tokom naredne godine.

Rogošić je najavila je tradicionalnu manifestaciju “Ajmo na Moraču” koja će početi u četvrtak 29. jula i trajati do sredine avgusta.

“Manifestacija ”Ajmo na Moraču” imaće bogat kulturno-zabavni program, kao i sportsko-rekreativni sadržaj, tako da će za sve generacije biti interesantnih aktivnosti.”, kazala je Rogošić i podsjetila da su u planu i druge manifestacije, ali da je njihova realizacija uslovljena epidemiološkom situacijom.

Rogošić je najavila inovativan prikaz bogatog istorijskog nasljeđa kroz pješačke rute, koje će na novi način, kroz narativnu formu, nastojati da na što interesantniji način prikažu istorijske lokalitete.

Vuković je kazala da Podgorica, kao grad koji je preživio mnoga razaranja, i na tim ruševinama uspio da se izgradi, ali i da sačuva svoje istorijske bisere, predstavlja rijetkost i to ga čini prepoznatljivim. Objasnila je da će staze imati određenu temu, koju će pratipomenuta ti specifične lokacije, povezivajući prošlost i budućnost.

“Za ljubitelje aktivnog turizma, Podgorica nudi obilaske lokaliteta kao što su Bukumirsko i Rikavačko jezero, NP Skadarsko jezero i popularna panoramska ruta Krug oko korita. Tu su i biciklističke staze i gradski parkovi za turiste rekreativce, ali i gradske plaže sa sportsko-rekreativnim i zabavnim sadržajima. Turustička organizacija Glavnog grada će nastaviti da promoviše prirodne ljepote Podgorice i da kreira nove sadržaje zanimljive kako turistima, tako i svim građanima Podgorice”, zaključeno je u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije