Connect with us

Društvo

ZDRAVSTVU I PROSVJETI: Počinje raspodjela turističkih vaučera

Published

on

Raspodjela turističkih vaučera za zdravstvene i turističke radnike počinje danas. Njih oko 25.000 dobiće SMS poruku kojom će biti obaviješteni da mogu iskoristiti svoj turistički vaučer u iznosu do 200 eura, kazala je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović.

Ogromnu zahvalnost dugujemo kompaniji Oykos development koja nam je pomogla u implementaciji digitalnog rješenja odnosno platforme putem koje se realizuju turistički vaučeri.

“U sljedećih par dana oko 25.000 zdravstvenih i prosvjetnih radnika će dobiti SMS koji će sadržati instrukcije sa linkom putem kojeg će se moći ulogovati na platformu odnosno veb sajt i dobiti sve neophodne informacije”, kazala je Đurović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ona je napomenula da niko ne treba da brine ukoliko se desi da bude izostavljen.

“To nije nikakav problem, uvijek se može dodati tako da niko ne treba da brine i svi zdravstveni i prosvjetni radnici će dobiti turistički vaučer”, kazala je Đurović.

Uslov da bude na listi sa koje prosvjetni i zdravstveni radnici mogu izabrati smještaj gdje žele da provedu svoj odmor steklo je 415 vlasnika provatnog smještaja.

“Mislim da će to biti značajan izvor prihoda za vlasnike privatnog smještaja kojima je ova mjera prvenstveno namijenjena, osim prosvjetnih i zdravstvenih radnika kojima dugujemo ogromnu zahvalnost za trud i rad i sve tokom pandemije, ali i generalno”, kazala je Đurović.

Ranije je bilo inicijativa da se u budžetu za ovu godinu predvide sredstva za turističke vaučere i za zaposlene u ustanovama socijalne i dječije zaštite. Đurović kaže da je moguće da se i to ostvari.

“Mi smo u razgovorima sa Ministarstvom pa ćemo vidjeti da li je moguće da i oni budu uključeni”, zaključila je Đurović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije